Lehtikuva/Seppo Samuli

Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa toi puoluekokoukseen ministerin tervehdyksen.

Vasemmistoliiton johtamat ministeriöt ovat avainasemassa, kun rakennetaan inhimillistä ja oikeudenmukaista Suomea, jossa kansalaisten hyvinvointiin ja osaamiseen uskalletaan ja ymmärretään investoida, kuului sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekosen viesti vasemmistoliiton puoluekokoukselle.

– En voisi kuvitella meille parempia ministeriöitä johdettavaksi kuin sosiaali- ja terveysministeriö sekä opetus- ja kulttuuriministeriö, Pekonen sanoi puheessaan.

Hallituksen alkutaipaleella vasemmistoliitto on onnistunut levittämään hyvinvointitalouden käsitettä koko Euroopassa.

– Sosiaaliturvan uudistaminen ja vahvistaminen on lähtenyt käyntiin perusturvan, pienten eläkkeiden ja lapsiperhe-etuuksien korotuksilla ja kuten lupasimme, kaikkien lasten tasa-arvoinen oikeus päivähoitoon palautetaan ja surkeasti epäonnistunut aktiivimalli heitetään roskakoriin, Pekonen nosti esiin tekoja.

Pekonen huomautti, että hallitusta ei olisi ilman vasemmistoliittoa. Hän kiittelikin vuolaasti jäseniltään saamasta palautteesta.

ILMOITUS

– Kuten kaikki tiedämme, vasemmistoliiton jäsenet ovat huikean asiantunteva ja monipuolinen joukko, jonka osaamista ja näkemystä tarvitaan, kun hallitus tekee suomalaisen yhteiskunnan kannalta valtavan tärkeitä uudistuksia esimerkiksi soten, sosiaaliturvan ja koulutuksen saralla.

Pekonen sanoi seuranneensa ilolla jäsendemokratian kehittämistä vasemmistoliitossa. Hän kiitti, että yli 97 prosenttia antoi jäsenäänestyksessä tuen hallitusohjelmalle. Pekonen luonnehti hallitusohjelman edustavan kaikkine puutteineenkin suunnanmuutosta suomalaisessa politiikassa.

– Porvarihallituksen leikkauspolitiikasta on siirrytty rakentamaan parempaa tulevaisuutta ja oikeudenmukaisempaa yhteiskuntaa kaikille, ei harvoille.