Lehtikuva/Aleksi Tuomola

Me postityöntekijät emme haluaisi mennä lakkoon, mutta Postin työehtojen heikennyksiin emme voi suostua. Tavoitteenamme on ainoastaan yleisen tason palkankorotus ja nykyisen työehtosopimuksen säilyminen.

Työnantajan esityksessä muun muassa palkat laskettaisiin Medialiiton ja Teollisuusliiton jakelua koskevan työehtosopimuksen tasolle viimeistään sopimuskauden jälkeen yhden tai kahden vuoden kuluttua (palkanalennus noin 30 prosenttia) ja työaika olisi keskimäärin kahdeksan tuntia päivässä, siirryttäisiin jaksotyöaikaan (tavoitteena sellainen työaikamalli, jossa työntekijä ei voi enää olla varma työpäivän pituudesta tai siitä, milloin työpäivä päättyy), pitkälomalaisilta otettaisiin yhdeksän lomapäivää pois sekä laajennettaisiin työssäkäyntialueita eli työnantaja saisi yksipuolisesti päättää ilman mitään reunaehtoja työssäkäyntialueen laajuudesta.

Työnantajan esityksestä työntekijöiden vuosityöaika tulisi kasvamaan noin kuukaudella. Tällä hetkellä kokoaikaisen vuosilomalain piirissä olevan työntekijän työaika on 7 tuntia 39 minuuttia, joka nousisi kahdeksaan tuntiin päivässä. Vuonna 2020 työpäiviä on 222, ja kun se kerrotaan 21 minuutilla, saadaan 77,5 tuntia eli noin 2 viikkoa lisää työaikaa.

Lisäksi jakelun työehtosopimuksessa arkipyhät eivät lyhennä työaikaa. Vuonna 2020 on yhdeksän arkipyhää, joka lisäisi työaikaa 72 tuntia. Kaikkiaan työaika kasvaisi 149,5 tuntia ilman mitään lisäkorvausta. Olisiko kukaan valmis siihen, että palkkoja leikattaisiin 30 prosenttia ja työaikaa lisättäisiin kuukaudella?

Kun verrataan kaikkia muita SAK:n liittojen työehtosopimuksia, niin lähes kaikissa niissä lyhennetään työaikalain mukaista 40 viikkotunnin työaikaa joko pekkasjärjestelmällä (12,5 päivää/vuosi) tai päivittäistä työaikaa lyhentämällä. Lisäksi lähes kaikissa työehtosopimuksissa arkipyhät lyhentävät työaikaa tai arkipyhiltä maksetaan arkipyhäkorvaus.

Mitä tekee Posti, kun työaika kasvaa kuukaudella? Tarvitaan vähemmän työntekijöitä, ja tästä seuraa yt:t, jonka seurauksena Posti irtisanoisi vähintään 500 työntekijää sekä osa-aikaistaisi työntekijöitä.

Aika kummallinen tilanne tulee eteen, kun maan hallitus yrittää kaikin keinoin kasvattaa työllisyysastetta 75 prosenttia ja samaan aikaan valtion 100-prosenttisesti omistama yritys vähentää työntekijöitä. Postin paljon puhuma joustavuus tarkoittaa suomeksi sitä, että palkat joustavat alaspäin ja työaika ylöspäin.

Seppo Kouvalainen
Iisalmi