Anni-Helena Leppälä

Puoluekokous

Kuopion Musiikkikeskuksessa 15.–17.11.

Valitsee vasemmistoliitolle uuden puheenjohtajiston ja puoluesihteerin sekä puoluehallituksen ja puoluevaltuuston jäsenet.

Verkossa: puoluekokous.fi

Puoluekokouksen järjestelyt ovat loppusuoralla. Kuopiossa odotetaan innolla kokousvieraita.

Musiikkikeskuksessa, alle puolen kilometrin päässä Kuopion torilta valmistaudutaan ottamaan vastaan puoluekokousväkeä. Lokakuinen harmaus ei näy järjestelyissä sen sijaan into lähestyvästä kokouksesta näkyy.

Kuopiossa järjestelyjä hoitaa muun muassa puoluekokouskoordinaattori Jari Hoffren.

– Puoluekokouksen iso kokoaminen tapahtuu valtakunnallisesti. Iso juttu valmisteluissa on ollut se, että koko jäsenistö on osallistunut valitsemalla puoluekokousedustajat. Puoluetoimistossa, puoluevaltuustossa ja puoluehallituksessa on tehty valtava määrä työtä. Tämä mitä täällä paikallisena järjestelijänä tehdään on vain parin kuukauden rykäisy, Hoffren kertoo.

Tapahtuman järjestelyihin on osallistunut myös joukko vapaaehtoisia.

ILMOITUS

– Kyllä tämä on ihan koko liikkeen yhteinen ponnistus, sanoo puoluekokousedustaja ja valtuustoryhmän puheenjohtaja Laura Meriluoto.

Tuttu kokouspaikka

Kokouspaikaksi valittu Musiikkikeskus on vasta remontoitu esteetön tila, jossa on aiemminkin järjestetty Vasemmiston tapahtumia. Saliin mahtuu tuhat ihmistä, joten kolmensadan puoluekokousedustajan lisäksi tilaa on myös seuraajille.

– Varmaan kaikki halukkaat mahtuvat paikalle, sanoo Savo-Karjalan piirin toiminnanjohtaja Jaakko Turunen.

– Musiikkikeskuksella on kokemusta tällaisten tapahtumien järjestämisestä, henkilökunta osaa myös tarvittaessa vinkata, miten muut ovat nämä asiat hoitaneet.

Myös Kuopion kaupunki on ottanut tapahtuman todella hyvin vastaan.

Paikalliset aktivoituvat

Puoluekokousjärjestelyt ovat vaikuttaneet myös piirin toimintaan.

– Alussa tämä teetti lisätyötä, mutta olimme ottaneet sen mukaan suunnitelmiin, Turunen sanoo.

Hänen mukaansa kokouksen järjestäminen kotikulmilla vaikutti myös siihen, että puoluekokousedustajiksi oli aiempaa enemmän kiinnostusta.

– Toiminnassamme puoluekokous näkyy myös siinä, että meillä on tarkoitus kouluttaa edustajamme niin hyvin, että he tietävät mitä täällä pitää tehdä. Uusia on kohtalaisen paljon, ehkä kolmasosa kaikista edustajistamme. Kyllä tämä on aktivoinut alueen jäsenistöä.

Turunen toivoo, että aktivoituminen jatkuu myös kokouksen jälkeen.

– Talkoolaisiin on saatu sellaisiakin ihmisiä, jotka ovat aiemmin vaan vähän seuranneet sivusta toimintaa, sanoo puoluekokousedustaja Hanna Niemi.

– Nyt on voitu tarjota ihan oikeaa tekemistä ihmisille, pelkän kokouksissa istumisen sijaan. Kyllähän se totta kai aktivoi, Turunen jatkaa.

Monipuolinen ohjelma

Puoluekokoukseen valmistautumista voi seurata puoluekokous.fi-sivuston kautta.

– Sieltä puoluekokousedustajat voivat katsoa missä mennään. Kokouksen aikana sivusto on varmasti aivan erinomainen myös isommalle yleisölle. Sieltä voi seurata lähes livenä mitä puoluekokouksessa tapahtuu, kertoo Hoffren.

Valmistelujen suhteen ollaan hyvin aikataulussa, ja kulttuuriohjelmatkin ovat valmiina. Tulossa on monipuolisesti ohjelmaa.

Perjantaina kokouksen avaa Kuopion kaupunginorkesteri ja iltaohjelmassa on tarjolla muun muassa stand upia.

– Lauantai on kokousedustajille kova päivä, kun esillä ovat muun muassa henkilövalinta-asiat. Päivän päätteeksi Musiikkikeskuksessa on kaupungin vastaanotto ja juhlapäivällinen. Lisäksi täällä esiintyy kaksi yhtyettä. Joensuulainen bilebändi Vesa ja Vihreät lenkkarit sekä kuopiolainen jammailubändi Papa’s Paradise.

Hieno tapahtuma

Kokousta kohti mennään innokkaasti ja odottavasti.

– Tuntuu tosi hyvälle, kun kotikaupungissa on meidän puolueen isoin tapahtuma ja saadaan puolueväkeä ympäri Suomen tänne, kyllä se sydäntä lämmittää. Samalla päästään vaikuttamaan puolueen tulevaisuuteen ja keskustelemaan siitä, mitä haluamme edistää, Niemi sanoo.

Meriluoto lisää, että kokous luo yhteisöllisyyttä, kun päästään puhumaan asioista ja viettämään vapaa-aikaa yhdessä.

– Linjataan puolueen tulevaisuutta ja järjestetään sellainen hyvällä tavalla ikimuistoinen puoluekokous. Isosti tervetuloa immeisille Kuopioon, ihana kun tulette, Niemi vielä toivottelee.

Puoluekokous verkossa

Puoluekokous

Kuopion Musiikkikeskuksessa 15.–17.11.

Valitsee vasemmistoliitolle uuden puheenjohtajiston ja puoluesihteerin sekä puoluehallituksen ja puoluevaltuuston jäsenet.

Verkossa: puoluekokous.fi


Hyvä lukija!

Kiitos, että luit jutun. Tämä juttu on kirjoitettu kotiin tilattavaan lehteemme.

Jokainen tilaus vahvistaa toimituksemme resursseja kirjoittaa luotettavia uutisia ja juttuja verkkoon.

Tilaa nyt Kansan Uutiset. Edistät moniäänistä journalismia!

Tarjoushintaan kotiin kannettuna 30 €/3 kk + sähköinen digilehti 3 kuukaudeksi 4,90 €.