Lehtikuva/Roni Rekomaa

Ensi maanantaiaamusta alkaen Postin kuljetukset jäävät satamiin.

Merimies-Unionin hallitus päätti torstaina asteittain kovenevista tukitoimista Posti- ja logistiikka-alan unioni PAUn lakolle. Liitto myös tuomitsi Postin toimet työntekijöidensä palkka- ja työehtojen leikkaamiseksi sekä laillisen lakon murtamiseksi. Tarvittaessa Merimies-Unioni harkitsee tukitoimenpiteiden laajentamista.

Tässä vaiheessa päätetyt tukitoimet käynnistyvät maanantaina 18.11 kello 06. Sen jälkeen kotimaanliikenteessä oleville yhteysaluksille, lautta-aluksille sekä losseille sekä ulkomaanliikenteessä oleville lasti- ja ropax -aluksille sekä matkustaja-autolautoille ei oteta enää Postin kuljetuksia, vaan ne jätetään satamiin.

Torstai 21.11. ulkomaanliikenteessä olevien ropax -alusten ja matkustaja-autolauttojen autokansilla tapahtuva lastinkuljetus lopetetaan siten, että autokansille ei enää oteta rekkoja, säiliöautoja eikä irtoperiä tai muita vastaavia. Sen sijaan autokansilla voidaan kuljettaa henkilö- ja linja-autoja.

Merimies-Unionin jäänmurtajilla ja jäänmurtotehtävissä työskentelevät jäsenet eivät seuraa alusten mukana merelle. Sen sijaan he suorittavat aluksen satamassa olon aikana heille muutoin normaalisti kuuluvat työtehtävät.

Maanantai 25.11 ulkomaanliikenteessä olevat lasti-, ropax- ja matkustaja-alukset, jotka ovat Suomen lipun alla ja jotka saapuvat Suomen satamiin kello 06:n jälkeen, jäävät satamiin eivätkä Suomen Merimies-Unionin jäsenet enää seuraa alusten mukana merelle. Sen sijaan he suorittavat aluksen satamassa olon aikana heille muutoin normaalisti kuuluvat työtehtävät.

Tukitoimenpiteet ovat voimassa niin kauan, kunnes Postin ja sen työntekijöitä edustavan Posti- ja logistiikka-alan unioni PAUn kesken saavutetaan ratkaisu, ellei myöhemmin toisin ilmoiteta.