Lehtikuva/Markku Ulander

Unioni pitää työehtoshoppailua vakavana uhkana kaikille palkansaajille.

Rautatiealan Unioni RAU tukee Posti- ja logistiikka-alan unioni PAUn työtaistelua saarrolla, joka pysäyttää rautateiden tavaraliikenteen turvaamisen ja ohjauksen 19 marraskuuta kello 21. Saarto päättyy 20.11. kello 21.

RAUn torstaina ilmoittama tukilakko jatkaa Raideammattilaiset JHL:n tavaraliikenteeseen ilmoittamia työtaistelutoimia vuorokaudella. Rautateiden henkilöliikenne liikkuu normaalisti työtaistelun aikana.

Tukitoimilla RAU haluaa vauhdittaa neuvotteluita Postin työehdoista. RAU ei hyväksy Postin esittämiä kohtuuttomia heikennyksiä työehtoihin eikä keinoja, joilla Posti niitä hakee. Työehtosopimusshoppailu on vakava uhka jokaiselle palkansaajalle.

– On erittäin valitettavaa, että tällaisiin tukitoimiin jouduttiin ryhtymään mutta Postin työkiista on ollut surkuhupainen näytelmä seurattavaksi eikä se ratkea ilman vaikuttavia Postin ulkopuolisia tukitoimia, RAUn puheenjohtaja Tero Palomäki toteaa.

Kiistaa sovitellaan seuraavan kerran huomenna perjantaina.

– Kiistan osapuolilla on nyt muutama päivä aikaa löytää sopu. Toivottavasti aika käytetään viisaasti. Rautatiealan Unioni on valmis koventamaan toimia, mikäli työrauhan löytyminen sitä edellyttää.

Saarron aikana Finrail Oy:ssa työskentelevät RAUn jäsenet eivät osallistu rautateiden tavaraiikenteen turvaamiseen eikä ohjaamiseen. Saarron ulkopuolelle rajataan henkeen, terveyteen, ympäristön vaarantumiseen tai yleiseen turvallisuuteen vaikuttavat tehtävät.