Lehtikuva/Markku Ulander

Lakon sovittelu jatkuu tänään. Jos sopua ei synny, AKT ryhtyy tukitoimiin.

Yli 40 tunnettua kulttuurin, tieteen ja kansalaisjärjestöjen vaikuttajaa vetoaa hallitukseen ja eduskuntaan, jotta Postin tehtäväksi määritellään julkinen palvelu, jota ei pidä alistaa liikevoiton tavoittelulle. Samalla valtion omistajaohjauksella tulee huolehtia siitä, että Posti Group ei harjoita työehtoshoppailua, jolla poljetaan palkkoja ja pidennetään työaikoja.

”Posti on valtion omistama yhtiö, jonka pitäisi näyttää esimerkkiä myös työmarkkinoilla”, vetoomuksessa todetaan.

Sen allekirjoittajia ovat muun muassa elokuvaohjaaja Aki Kaurismäki, ohjaaja ja näytelmäkirjailija Esa Leskinen, teatteriohjaaja Lauri Maijala, muusikko Jussi Raittinen, professori emeritus Markku Kuisma, apulaisprofessori Lena Näre, professori Thomas Wallgren, tutkija Emilia Palonen, professori Heikki Patomäki sekä pappi Raisa Lehtomäki. Mukana on myös kansalaisjärjestöjen toimijoita ja ammattiyhdistysliikkeen luottamushenkilöitä muilta kuin postialalta.

Vetoomus toimitettiin tiistaina hallituksen ministereille ja eduskuntaryhmille. Mikäli postin työehtoja koskevissa neuvotteluissa ei keskiviikkona saada tuloksia, vetoomuksen keräys jatkuu.

AKT päättänyt jo tukilakoista

Postilakon osapuolet tapaavat tänään valtakunnansovittelijan toimistossa. Jos työehtokiistaan ei saada ratkaisua, muut liitot kertovat lähiaikoina tukitoimistaan PAUlle.

ILMOITUS

AKT on jo omistaan päättänyt, kertoi liiton puheenjohtaja Marko Piirainen Twitterissä. Niitä ei kuitenkaan julkisteta vielä.

Omista tukitoimistaan ovat kertoneet jo IAU, SEL ja JHL.

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi 142eur

Tarjous uusille kestotilaajille!

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi nyt vain 142€ – säästä 20 euroa.
Voit maksaa tilauksesi 3, 6 tai 12 kuukauden erissä. Kestotilaajana saat lukuoikeuden myös digilehteen.
Tarjous uusille kestotilaajille on voimassa 18.4. saakka.

Tilaa tästä!