JHL

Arkea ei ole JHL:n mukaan missään vaiheessa halunnut todellisia neuvotteluja työntekijöidensä työehdoista.

Arkean neuvottelut Turussa ovat Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n mukaan olleet silkkaa vedätystä. Asia kävi ilmi JHL:n puheenjohtajan Päivi Niemi-Laineen mukaan tiistaina 12. marraskuuta, jolloin yhtiö ilmoitti, ettei heillä ole valtuuksia neuvotella mistään. JHL puolestaan ilmoittaa olevansa valmis tiukentamaan ja laajentamaan järjestöllisiä toimenpiteitä.

JHL pitää Arkea Oy:n asennetta työntekijöiden työehdoista sopimiseen härskinä ja suorastaan vastuuttomana. Todellista halua sopia säädyllisistä työehdoista yrityksellä ei ole ollut missään vaiheessa. Tiistaina neuvotteluissa yhtiö esiintyi jyrkkänä. JHL:n tiedotteen mukaan yhtiö ilmoitti, ettei se voi tehdä paikallista sopimusta, koska sillä ei ole valtuuksia sopia mitään.

”Neuvottelupyyntö oli silkkaa teatteria”

– Arkean toiminta osoittaa selvästi, että yhtiössä ei välitetä työntekijöistä tippaakaan. Valitettavasti viimeviikkoinen neuvottelupyyntö oli silkkaa teatteria ja vedätystä. Yhtiö ei oikeasti halua sopia mistään, sanoo Niemi-Laine.

JHL lähti hakemaan Arkean tilanteeseen reilua sopimusratkaisua Avaintessiin pohjautuvalla paikallisella sopimuksella. Yhtiössä ei tähän oltu valmiita.

– Emme ole sopineet uusista neuvotteluista. Olemme valmiita tiukentamaan ja laajentamaan järjestöllisiä toimenpiteitä, Päivi Niemi-Laine sanoo.