Lehtikuva/Markku Ulander

”Valtionyhtiöltä on syytä odottaa vastuullisuutta ja työntekijöiden kunnioittamista myös vaikeina aikoina.”

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson patistelee työnantajia neuvottelupöytään postilakossa ja pitää ”täysin ymmärrettävänä”, että ”pienipalkkaiset työntekijät ryhtyvät toimiin, kun heidän palkkoja aiotaan leikata”.

Työehtoshoppailu ei hänen mukaansa ole hyväksyttävää.

Nyt käynnissä olevassa työehtoriidassa on kyse siitä, että Posti haluaa siirtää pakettilajittelunsa halvemman työehtosopimuksen piiriin.

Postin hallitus lupasi aiemmin syksyllä liikkeen luovutuksen jälkeen pakettilajittelijoille noin kahden vuoden siirtymäajan, jolloin palkat ainakin joltain osin säilyisivät ennallaan. Muillekin postilaisille on lupailtu tes-neuvotteluissa yhden sopimuskauden mittaista palkkatakuuta henkilökohtaisten palkkojen ja ilta- ja yötyölisien osalta.

Ammattiliitto PAUn mukaan esitettyjä siirtymäaikaratkaisuja ei ole mahdollista hyväksyä, koska myös kahden vuoden jälkeen postilaisten pitää pystyä elämään palkallaan.

ILMOITUS

– Esimerkiksi kaikki uudet työntekijät sekä vuokratyöntekijät otettaisiin sisään kymmeniä prosentteja pienemmillä palkoilla ja heikommilla työehdoilla. Jos sillä palkalla löytyisi riittävästi tulijoita, niin vanhemmista, parempipalkkaisista pyrittäisiin eroon mahdollisimman nopeasti, PAUn puheenjohtaja Heidi Nieminen on todennut.

”Painostusta ja uusia meriselityksiä”

Li Anderssonin mukaan riidassa on pohjimmiltaan kyse rajussa myllerryksessä olevasta toimialasta, jonka tulevaisuudennäkymät ovat epävarmat.

”Juuri tämän takia olisi äärimmäisen tärkeää käydä aitoja ja rehellisiä neuvotteluja työntekijöiden kanssa, viestiä tilanteesta selkeästi ja pyrkiä mahdollisimman rehtiin ja hyvään työnantajapolitiikkaan”, hän kirjoittaa.

”Nyt julkisuudessa olleiden tietojen perusteella näyttää valitettavasti siltä, että Posti keksii jatkuvasti uusia keinoja työntekijöiden painostamiseksi ja uusia meriselityksiä nolojen tilanteiden välttämiseksi. Valtionyhtiöltä on syytä odottaa vastuullisuutta ja työntekijöiden kunnioittamista myös vaikeina aikoina. Se edellyttää rehellistä viestintää kaikissa tilanteissa.”