Lehtikuva/Vesa Moilanen

Terveysjättien yhdistymistä aiotaan seurata ammattiliitoissa tarkkaan.

Kahden terveysalan jättiyrityksen Mehiläinen Oyj:n ja Pihlajalinna Oyj:n yhdistymistä aiotaan seurata ammattiliitoissa tarkkaan. Kauppa varmistuu viimeistään ensi vuoden syksyyn mennessä.

Suomen lähi- ja perushoitajaliiton SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola pitää työterveystoimijoiden ja vanhuspalveluyritysten keskittymistä huolestuttavana. Hän muistuttaa, että työterveyspalveluja tarjoaa käytännössä kaksi jättiä, eli Mehiläinen ja Terveystalo, sekä näiden lisäksi pieni Lääkärikeskus Aava.

– Vanhuspalveluissa isoimpia yrityksiä ovat Attendo, Mehiläinen ja Esperi Care. Herää kysymys, miten isot yritykset huolehtivat joka paikassa henkilöstömitoitukset, palkanmaksut ja muut kuntoon.

Paavola huomauttaa, että SuPerilla ja muilla sote-alan ammattiliitoilla on ollut ongelmia Mehiläisen kanssa.

Viime vuoden syksyllä ammattiliitot Erto, SuPer ja Tehy nostivat kanteen työtuomioistuimessa Mehiläinen Terveyspalvelut Oy:tä vastaan. Liittojen mukaan yhtiö rikkoi Terveyspalvelualan työehtosopimuksen palkkausmääräyksiä ja palkkasopimusta Siikalatvan työntekijöiden osalta. Tammikuussa tehdyn sovintopäätöksen mukaan yhtiö ryhtyi noudattamaan sopimusehtoja maaliskuun loppuun mennessä.

ILMOITUS

Pihlajalinnan kanssa vastaavia ongelmia ei Paavolan mukaan ole ollut. Tosin yhtiö on käynyt heinä-elokuussa isot yt-neuvottelut läpi, joiden tuloksena 180 työtehtävää lopetettiin, valtaosassa henkilö irtisanottiin.

Tehtävät ovat lakisääteisiä

Viime vuoden lopussa Mehiläinen työllisti tilinpäätöstietojen mukaan noin 18 800 henkilöä ja Pihlajalinna 5 850 henkilöä. Mehiläisen liikevaihto oli 916 miljoonaa euroa ja Pihlajalinnan liki 488 miljoonaa euron.

Nyt sovitun kaupan henkilöstövaikutuksista ei ole tehty arviota.

Jättikauppa menee joka tapauksessa Kilpailu- kuluttajaviraston käsiteltäväksi.

SuPerin Paavola sanoo, että ammattiliitot seuraavat aiempaa tarkemmin yritysten pörssitiedotteita, mm. omistajuutta.

Työpaikkojen keskittyminen muutamaan jättiyritykseen vaikuttaa myös tuleviin työehtoneuvotteluihin.

– Meidän täytyy katsoa, että työehtosopimusten pykälät pysyvät kohdallaan, Paavola sanoo.

– Lisäksi pitää katsoa, että palvelujen kilpailutus ja kilpailu yritysten välillä pysyy reiluna. Täytyy ymmärtää, että teemme näissä yrityksissä lakisääteisiä, pakollisia tehtäviä.