Punavihreä liike vaatii räväkämpää ja samalla reilumpaa toimintaotetta, määrittelee jäsenäänestyksen voittaja.

Vasemmistonuorten liittokokous järjestetään Kajaanissa ensi viikonvaihteessa, mutta järjestön seuraavan puheenjohtajan nimi on jo tiedossa. Hän on 29-vuotias Liban Sheikh Hämeen Vasemmistonuorista.

Valinta ratkesi Vasemmistonuorten jäsenäänestyksessä. Siirtoäänitapaa käyttäneessä äänestyksessä Sheikh voitti ratkaisevalla kierroksella toisen Hämeen Vasemmistonuorten ehdokkaan Noora Tapion luvuin 213–188.

Kaksikko sai samassa järjestyksessä eniten ensimmäisen sijan ääniä äänestyksessä, jossa äänestäjät asettivat kuudesta ehdokkaasta kolme itselleen mieleisintä ehdokasta järjestykseen.

Yhteiskuntatieteiden opiskelija Liban Sheikh Sheikh esitteli syyskuussa toimivansa työkseen muun muassa rauhanjärjestön asiantuntijana sekä vaikuttavansa Tampereen ylioppilaskunta TREY:n edustajistossa, Tampereen Vasemmistonuorten hallituksessa ja olevansa mukana muutaman antirasistisen yhdistyksen hallituksessa ja erilaisissa kollektiiveissa.

Kampanjasivuillaan Sheikh kertoo uskovansa kapitalismin haastamiseen ja voittoa tavoittelevan yhteiskuntapolitiikan uudistamiseen.

ILMOITUS

”Harkitsin ehdokkuuttani pitkään, mutta lähdin usean henkilön pyynnöstä kandidaatiksi, sillä punavihreä liike vaatii räväkämpää ja samalla reilumpaa toimintaotetta”.

Sheikhin mukaan Vasemmistonuorten ei tarvitse, tai tule olla, puoluepolitiikan jäljittelijä.

”Me olemme edelläkävijöitä nuorisoliikkeenä ja voimme tarjota rakenteita ravistelevia visioita kestävämmän tulevaisuuden eteen.”

Liban Sheikhin vision mukaan Vasemmistonuoret on vuonna 2022 vasemmistolaisen vision edelläkävijä.

”Olemme uudistaneet politiikan sanastoa ekologian ja antikapitalistisen strategian osalta ja luoneet vaihtoehtoisia mielikuvia kapitalistiselle tulevaisuudelle. Toimintamme on nivoutunut kiinni suoran toiminnan verkostoihin ja olemme tunnettu toimija kansalaisyhteiskunnassa.”

Puheenjohtajavalinnan vahvistamisen lisäksi Vasemmistonuorten liittokokouksessa valitaan järjestön muu johto ja hyväksytään poliittinen toimintaohjelma 2019–2023.

Lauantaina 2.11. Vasemmistonuoret järjestää Kajaanissa Kainuun ensimmäisen ilmastomarssin.

Vasemmistonuoret, entinen Suomen Demokraattinen Nuorisoliitto, täyttää tänä vuonna 75 vuotta.