Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Kommentti: Perussuomalaiset vihjailevat ja puhuvat itse avoimesti poliittisesta poliisista. Siksi onkin täysin irvokasta, että juuri he väittävät olevansa huolissaan luottamuksesta poliisiin.

Perussuomalaiset innostuivat maanantaina hyökkäämään sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) kimppuun. Pontimena oli Ohisalon poliisilta toivoma selvitys toiminnasta viikonlopun mielenosoituksessa.

Ohisalon mukaan selvityksen tarkoituksena käydä poliisijohdon kanssa läpi pelisäännöt siitä, miten mielenosoituksissa ilmaisunvapaus toteutuu ja turvallisuuden tunne säilyy vahvana niin mielenosoittajien kuin sivullisten kesken. Lauantaina poliisi omien sanojensa mukaan ”joutui käyttämään voimakeinoja”, kun se puuttui mielenosoitukseen, jossa vastustettiin Turkin hyökkäystä Syyrian kurdialueille.

Maanantaina moni perussuomalainen ilmoitti, että Ohisalon toiminta heikentää poliisin uskottavuutta.

On irvokasta, että juuri perussuomalaiset syyttää jotain poliitikkoa poliisin uskottavuuden heikentämisestä. On kuitenkin hyvin muistissa, miten puolueen edustajat riekkuivat Porvoossa tapahtumien jälkeen. Porvoossa kaksi poliisia joutui murhayrityksen kohteeksi.

Perussuomalaiset käynnisti puheenjohtajansa Jussi Halla-ahon johdolla Twitter-hyökkäyksen, jossa ihmeteltiin poliisin tiedotusta. Halla-aho ja kumppanit luonnollisesti vihjailivat, että poliisi jättää jotain kertomatta, koska tekijät olisivat erivärisiä kuin Halla-aho.

ILMOITUS

Kun tekijöiksi paljastui kaksi Suomessa syntynyttä ruotsalaista, ei perussuomalaisista kuulunut anteeksipyyntöä.

Kaikkien äärioikeistolaisten liikkeiden tavoitteena on heikentää ihmisten luottamusta viranomaisiin. Siksi onkin hämmentävää, miksi niin moni poliisi kannattaa perussuomalaisia.

Lue lisää: Porvoon ampujat ruotsalaisia – perussuomalaiset tekivät murhayrityksillä raakaa politiikkaa