Lehtikuva/Ethan Miller

Kansa luottaa eniten urheilun ja kulttuurin asiasisältöihin mediassa.

Suomalaiset luottavat median uutisointiin hyvin, paitsi politiikan osalta. Suomalaisista alle puolet – 46 prosenttia – luottaa poliittisiin uutisiin erittäin tai melko paljon. Tasan viidennes arvioi politiikkaa käsittelevät asiasisällöt mediassa enemmän tai vähemmän epäluotettaviksi.

Tämä käy ilmi KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiön teettämästä tuoreesta kyselystä.

Valtaosa kansalaisista luottaa erittäin tai melko paljon urheilua (78 prosenttia), kulttuuria (70 prosenttia), tiedettä (67 prosenttia), taloutta (60 prosenttia) ja ulkomaita (58 prosenttia) käsitteleviin sisältöihin medioissa. Epäluottamus vaihtelee urheilun neljästä prosentista talouden ja ulkomaiden 10 prosenttiin.

Alle puolet luottaa poliittisiin uutisiin.

Politiikan uutisiin luotetaan vähemmän

Puoluekanta on yhteydessä näkemyksiin politiikan uutissisältöjen luotettavuudesta. Runsas puolet SDP:n (56 prosenttia), kokoomuksen (55 prosenttia), vihreiden (57 prosenttia) ja vasemmistoliiton (54 prosenttia) kannattajista pitää politiikan sisältöjä luotettavina.

Perussuomalaisten ja keskustan tukijat suhtautuvat selvästi varauksellisemmin. Perussuomalaisten tukijoista 29 prosenttia luottaa ja kaksi viidestä 41 prosenttia tuntee epäluottamusta. Keskustan kannattajien parissa luottavaisia on 45 prosenttia ja epäileväisiä noin viidennes eli 21 prosenttia.

Tutkimuksen toteutti Kantar TNS Oy. Haastatteluja tehtiin yhteensä 1 127. Tutkimuksen tulosten virhemarginaali on suurimmillaan vajaat kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.