Jarmo Lintunen

Kaikki isot asiakysymykset ovat ratkaisematta teknologiateollisuuden työehtosopimusneuvotteluissa.

Teollisuusliitto varautuu siihen, että meneillään olevissa neuvotteluissa ei saavuteta neuvottelutulosta nykyisten sopimusten voimassaoloaikana. Uusista sopimuksista neuvotellaan parhaillaan kaikilla liiton neljällä sektorilla.

Teknologiateollisuuden sopimus esimerkiksi päättyy lokakuun lopussa, monet kemiansektorin ja puutuotesektorin sopimuksista puolestaan marraskuun lopussa.

Liiton mukaan neuvottelut ovat edenneet hitaasti. Teollisuusliiton hallitus käsitteli perjantaisessa kokouksessaan meneillään olevia työehtosopimusneuvotteluja.

Teollisuusliitto luonnehtii työnantajien neuvotteluotetta kovaksi.

Teollisuusliitto luonnehtii työnantajien neuvottelu-otetta kovaksi.

– Neuvottelujen yhteinen nimittäjä on tähän mennessä ollut työnantajaliittojen erittäin kovansävyinen taktiikka. Esimerkiksi teknologiasektorin neuvotteluissa ei käytännössä ole edetty juuri lainkaan toistaiseksi. Lisäksi kaikki isot asiakysymykset, kuten työaika ja palkankorotusten taso ovat ratkaisematta, toteaa Teollisuusliitto tiedotteessaan.

Tämän kuun lopussa Teollisuusliiton sopimuksista päättyvät Teknologiateollisuuden, Malmikaivosten, Pelti- ja teollisuuseristysalan, Puolustusministeriön, Autokaupan kauppa- ja korjaamoalan, Jalometallialan sekä Huollon ja kunnossapidon sopimukset. Osa liiton sopimusalojen työehtosopimuksista päättyy tammikuun lopussa.