Lehtikuva/Antti Aimo-Koivisto

Paavo Arhinmäki sanoi muiden puhuvan eduskunnassa suomalaisten työllisyydestä, mutta perussuomalaisia ei kiinnosta kuin maahanmuutto.

Budjetin lähetekeskustelu jatkuu eduskunnassa. Sitä voi seurata eduskunnan verkkosivuilta suorana.

Kokoomus jatkaa hallituksen talouspolitiikan tiukkaa arvostelua. Puheenjohtaja Petteri Orpon mukaan kaikki työllisyystoimet on siirretty ensi vuoteen ja menoja lisätään ilman tietoa tuloista.

– Olette tehneet vain helpot päätökset. Rahaa on ja te olette todella sitä jakaneet. Onko teillä hallituksessa kykyä tehdä myös vaikeita päätöksiä, jotka tulevat käytännössä ratkaisemaan, saavutatteko hallitusohjelman tavoitteet ja pystytäänkö turvaamaan suomalaisille tärkeät hyvinvointipalvelut?

– Kertokaa, paljonko joudutte leikkaamaan, jos työllisyys pysyisi nykytasolla, pääministeri Antti Rinteeltä (sd.) peräsi eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen.

Rinne vastasi kokoomukselle, että ensin pitää määritellä, mitä vaikeilla päätöksillä tarkoitetaan.

ILMOITUS

– Jos niillä tarkoitetaan, niin kuin kokoomuksella näyttää tarkoittaneen hyvin pitkään leikkauksia ihmisten toimeentulosta, koulutuksesta miljardiluokkaa, niin ei ole poliittista tahtoa tehdä tällaisia leikkauksia. Se on väärää politiikkaa meidän mielestämme. Meidän lähtökohtamme on rakentaa oikeudenmukaisuutta ja työllisyyttä ekologisesti, taloudellisesti ja sosiaalisesti oikeudenmukaisella tavalla.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Paavo Arhinmäki sanoi keskustelussa käyneen hyvin ilmi, että perussuomalaisia eivät kiinnosta suomalaiset.

– Heitä kiinnostavat vain maahanmuuttajat. He eivät puhu muusta kuin maahanmuuttajista, kun muut puhuvat Suomessa asuvien ihmisten työllistämisestä.

Kokoomuksen vaikeista päätöksistä Arhinmäki luki puolueen omaa listaa: leikkauksia ansiopäivärahaan ja toimeentulotukeen.

– Nämä ovat päätöksiä, joita tämä hallitus ei tule todellakaan tekemään.