Umer Asif/IPS

Intian muslimiosavaltio on ollut suljettuna kaksi kuukautta,

Kashmir on ollut kaksi kuukautta suljettuna. Tiet on katkaistu, koulut suljettu ja internet sekä muut viestintäpalvelut estetty.

Elokuun viidentenä päivänä Narendra Modin johtama Intian hallitus määräsi ulkonaliikkumiskiellon muslimienemmistöiseen Jammun ja Kashmirin osavaltioon ja peruutti sen osittaisen autonomian.

Lisäksi hallitus sääti, että Intian toisten osavaltioiden asukkaat voivat ostaa Kashmirista maata sekä saada pysyvän oleskeluluvan.

Kashmirin talous on pahasti kärsinyt keskushallituksen iskusta.

Kashmirin nykyisistä kahdeksasta miljoonasta asukkaasta muslimeja on 80 prosenttia. He pelkäävät, että hallitus yrittää muuttaa alueen väestörakennetta.

Elokuun alun jälkeen yli 4 000 ihmistä on pidätetty. Pidätettyjen joukossa on oppositiopoliitikkoja, ihmisoikeusaktivisteja ja Kashmirin itsenäisyyttä vaativia.

ILMOITUS

Intian hallitus väittää, että se yrittää palauttaa tilanteen normaaliksi ja saada koulut avattua. Vanhemmat eivät kuitenkaan uskalla lähettää lapsiaan kouluun väkivallan pelon vuoksi.

Alueen talous on pahasti kärsinyt keskushallituksen iskusta. Erityisen kovan iskun on saanut turismi. Hotellit ovat tyhjillään, turistikohteet autioina.

Englanninkielinen versio

Päätoimittaja Sirpa Puhakka

Hyvä lukija!

”Jokainen tilaus vahvistaa meitä tekemään parempaa journalismia, vaihtoehtoa valeuutisille ja humpuukille”, sanoo päätoimittaja Sirpa Puhakka.

Tilaa Kansan Uutiset ja edistät moniäänistä journalismia!