Tuomas Talvila

– Vaadimme ihmisarvoista kohtelua, riittävää toimeentuloa, palveluita ja asiallisia asumisen mahdollisuuksia.

– Kansalaistoiminnan vahvuus on nimenomaan heissä, jotka toimivat vapaaehtoisina yhdistysaktiiveina, harrastusryhmien ja toiminnan vetäjinä, talkoolaisina ja johtokuntien jäseninä. He ansaitsevat täyden arvostuksen, sanoo Eläkeläiset ry:n puheenjohtaja Martti Korhonen.

Hän puhui torstaina 3.10. Keravalla Eläkeläiset ry:n alueellisessa 60-vuotisjuhlassa. Tapahtuman järjestivät Eläkeläiset ry:n Helsingin ja Uudenmaan aluejärjestöt.

Korhonen muistutti, että Eläkeläiset ry:n 60-vuotiseen historiaan mahtuu tuhansia ja taas tuhansia tunteja arvokasta talkootyötä, edunvalvontaa ja vaikuttamista, niin paikallisesti kuin valtakunnallisestikin.

– Kiitos kuuluu kaikille teille, jotka olette toiminnassa mukana. Tällä työpanoksella järjestö on ollut mukana rakentamassa hyvinvointiyhteiskuntaa.

Korhonen korosti puheessaan sitä, että Eläkeläiset ry ei vaadi kohtuuttomia. Se ei vaadi, että eläkeläisiä syötettäisiin kultalusikalla.

ILMOITUS

– Mutta me vaadimme ihmisarvoista kohtelua, riittävää toimeentuloa, palveluita ja asiallisia asumisen mahdollisuuksia.

Korhonen muistutti, että toiminta paremman yhteiskunnan rakentamiseksi on myös palvelus tuleville sukupolville. Jokainen meistä vanhenee ja tarvitsee palveluja jossakin vaiheessa elämäänsä, Korhonen muistutti.

Keravan juhla oli viimeinen Eläkeläiset ry:n aluejärjestöjen järjestämien alueellisten 60-vuotisjuhlien sarjassa. Suomen ensimmäisen valtakunnallisen eläkeläisjärjestön juhlavuosi huipentuu koko päivän juhlatapahtumaan Kulttuuritalolla Helsingissä 4. joulukuuta.