Antti Yrjönen

Pia Lohikoski on käytettävissä puoluehallituksen jäseneksi.

Kansanedustaja Pia Lohikoski luopuu paikastaan puoluevaltuuston puheenjohtajana. Sen sijaan Lohikoski asettuu ehdolle Vasemmistonaisten puheenjohtajaksi. Vasemmistonaiset valitsee uuden puheenjohtajan kokouksessaan marraskuun lopussa.

– Haluan olla kehittämässä Vasemmistonaisten toimintaa moderniksi ja ajankohtaisiin tasa-arvoasioihin kantaaottavaksi naisjärjestöksi, Lohikoski sanoo.

Vasemmistonaisten nykyinen puheenjohtaja Saila Ruuth ilmoitti keskiviikkona, ettei hae jatkokautta.

Lohikoski on istunut melkein kymmenen vuotta puoluevaltuuston johdossa. Kuusi vuotta meni varapuheenjohtajana, ja viimeiset kolme ja puoli vuotta hän toimi valtuuston puheenjohtajana.

– Olen tehnyt suurella ilolla ja innolla työtä vasemmistoliiton kentän äänen esiin nostamisen puolesta puoluevaltuustossa, sekä viime vuodet myös puolueen työvaliokunnassa. Kannatan kuitenkin puoluetehtävien kierrättämistä ja siksi teen puoluevaltuuston puheenjohtajistossa tilaa uusille voimille, hän sanoo.

ILMOITUS

Lohikoski kertoo, että hänen jatkosuunnitelmistaan on kysytty paljon.

– Koska edelleen koen intoa myös puoluetoiminnan kehittämiseen, olen mielelläni käytettävissä puoluehallituksen jäseneksi, Lohikoski sanoo.

Lohikoski sanoo tällä hetkellä olevansa jatkuvasti tekemisissä tasa-arvokysymysten kanssa, kun hän istuu vasemmistoliiton edustajana eduskunnan naisverkostossa.

– Haluan antaa panokseni tasa-arvon edistämiseksi ja myös Vasemmistonaisten ja vasemmistofeminismin hyväksi. Koen lisäksi, että olisi tilausta sille, että Vasemmistonaiset voisi aktivoitua päivänpolitiikassa ja myös Suomen hallituksen tasa-arvopolitiikan sparraajana.