Lehtikuva/Jaime Reina

Maailman vanhimman matkatoimistoyhtiön, konkurssiin joutuneen Thomas Cookin, pääjohtajat ovat saaneet miljoonapalkkoja ja vielä suurempia bonuksia.

Konkurssiin ajautuneen valmismatkayhtiö Thomas Cookin pääjohtajat saivat kahdentoista vuoden aikana peräti 35 miljoonaa puntaa (39,6 miljoonaa euroa) palkkoina ja bonuksina, kertoo brittilehti Guardian.

Pääjohtajana vuoteen 2011 asti toiminut Manny Fontenla-Novoa johti Thomas Cookin voimakasta laajentumista, jonka seurauksena yhtiön velat kohosivat yli miljardiin puntaan.

Fontenla-Novoa sai neljässä vuodessa 17 miljoonaa puntaa. Hänen bonuksiaan kasvatti 2 800 työntekijän irtisanominen, kun Thomas Cook ja toinen matkailuyhtiö MyTravel yhdistyivät.

Ministeri vaati yhtiön johdon toiminnan tutkimista.

Fontenla-Novoa erosi 2011, kun yhtiö ajautui lähelle konkurssia.

Fontenla-Novoan jälkeen Thomas Cookia johti vajaan kahden ja puolen vuoden ajan Harriet Green. Hänelle maksettiin tuona aikana 4,7 miljoonaa puntaa palkkana ja 5,6 miljoonaa osakebonuksina.

ILMOITUS

Marraskuusta 2014 aina maanantai-aamuna ilmoitettuun konkurssiin asti yhtiötä johti Peter Fankhauser. Hän ehti tänä aikana saada 4 miljoonaa puntaa palkkana ja 4,3 miljoonaa bonuksina.

Britannian talousministeri Andrea Leadsom ilmoitti tiistaina, että hän on kehottanut konkurssihallinnosta vastaavaa viranomaista tutkimaan, onko Thomas Cookin johto toiminnallaan aiheuttanut vahinkoa yhtiön velkojille tai sen työntekijöiden eläkerahastoille.

Työväenpuolueen varjohallituksen valtiovarainministeri John McDonnell sanoi, että Thomas Cookin johtajien pitäisi palauttaa bonuksensa.

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi 142eur

Tarjous uusille kestotilaajille!

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi nyt vain 142€ – säästä 20 euroa.
Voit maksaa tilauksesi 3, 6 tai 12 kuukauden erissä. Kestotilaajana saat lukuoikeuden myös digilehteen.
Tarjous uusille kestotilaajille on voimassa 18.4. saakka.

Tilaa tästä!