Lehtikuva/Mandel Ngan

YK:ta painostetaan peruuttamaan nuorille tarkoitettu tapahtuma, Misk-OSGEY nuorisofoorumi, jota se on järjestämässä maanantaina 23. syyskuuta yhdessä Saudi-Arabian kruununprinssi Mohammed bin Salmanin yksityisen Misk-säätiön kanssa.

Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watchin johtaja Kenneth Roth on tviitissään syyttänyt maailmanjärjestöä bin Salmanin valkopesusta, jolla yritetään häivyttää mielistä journalisti Jamal Khashoggin viimesyksyinen murha.

– Ei kenenkään, eikä varsinkaan YK:n, pitäisi tehdä yhteistyötä Mohammad bin Salmanin tai hänen henkilökohtaisen Misk-säätiönsä kanssa, sanoo puolestaan Sunjeev Bery, Freedom Forward -järjestön johtaja.

Misk on Saudi-Arabian kruununprinssin yksityinen säätiö.

– Saudi-Arabian brutaali kruununprinssi on vastuussa tuhansien jemeniläisten lasten kuolemasta ja hänen kätyrinsä ovat vanginneet johtavat naisten oikeuksia puolustavat aktivistit.

Englanninkielinen versio

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi 142eur

Tarjous uusille kestotilaajille!

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi nyt vain 142€ – säästä 20 euroa. Voit maksaa tilauksesi 3, 6 tai 12 kuukauden erissä. Kestotilaajana saat lukuoikeuden myös digilehteen. Tarjous uusille kestotilaajille on voimassa 18.4. saakka.

Tilaa tästä!