Lehtikuva/Irene Stachon

Työaika piteni vuoden 2017 alusta alkaen 24 tunnilla.

Palvelualojen ammattiliitto PAM irtisanoi keskiviikkona 18.9. apteekkialan työehtosopimukseen sisältyneen vuosityöajan pidentämisen, josta päätettiin elokuussa 2016. Apteekkien työnantajaliitto Apta ja PAM sopivat tuolloin kilpailukykysopimuksen mukaisista lisätunneista vuosityöajan pidentämispöytäkirjalla. Siinä apteekkialan työntekijöiden työaika piteni vuoden 2017 alusta alkaen keskimäärin 24 tunnilla ansiotasoa muuttamatta.

Pöytäkirjan irtisanominen oli sopimuksen mukaan mahdollista ensimmäisen kerran 30.9.2019 mennessä, jolloin se päättyy 31.12.2019.

– Apteekeissa ei ole koettu tarvetta vuosityöajan pidentämiselle, eikä se ole tuonut alalle uusia työpaikkoja. Vuosityöajan pidentämisestä on sovittu paikallisesti apteekeissa ja on myös apteekkeja, joissa työajanpidennystä ei ole otettu lainkaan käyttöön, sanoo PAMin sopimusasiantuntija Sirpa Moilanen liiton verkkosivuilla.

Apteekin työntekijöiden työehtosopimus on voimassa 31.3.2020 saakka. PAM ja Apta neuvottelevat seuraavan kerran apteekkien työntekijöiden työehdoista alkuvuodesta 2020.

Päätoimittaja Sirpa Puhakka

Hyvä lukija!

”Jokainen tilaus vahvistaa meitä tekemään parempaa journalismia, vaihtoehtoa valeuutisille ja humpuukille”, sanoo päätoimittaja Sirpa Puhakka.

Tilaa Kansan Uutiset ja edistät moniäänistä journalismia!