Jussi Joentausta

”Uskallan väittää, että olen yksi parhaiten Suomessa vasemmistoliiton jäsen- ja kannattajakunnan tuntevista henkilöistä. Tiedän mahdollisuutemme ja heikkoutemme.”

Vasemmistoliiton kunnallissihteerinä työskentelevä Mikko Koikkalainen ilmoitti lauantaina pyrkivänsä puoluesihteeriksi marraskuussa Kuopiossa pidettävässä puoluekokouksessa. Hän kertoi asiasta Facebookissa.

Koikkalaisen mukan häntä on kysytty tehtävään monesta suunnasta ja erilaisten ihmisten taholta. Hän kirjoittaa antaneensa puolueelle paljon ja on sitä mieltä, että pystyisi antamaan vielä enemmän puoluesihteerinä.

”Minulla on hyvä kosketus puolueen piireihin, kenttään ja jäsenistöön. Tunnen politiikan eri sektoreita laajasti. Uskallan väittää, että olen yksi parhaiten Suomessa vasemmistoliiton jäsen- ja kannattajakunnan tuntevista henkilöistä. Tiedän mahdollisuutemme ja heikkoutemme. Mahdollisuutemme ovat suuremmat kuin koskaan puolueen historiassa”, hän kirjoittaa.

Koikkalainen kuvaa olevansa ”lojaali, luotettava, ahkera, analyyttinen ja aikaansaava”. Hän kertoo itseään kutsutun niin sanotuksi ”puolueen soturiksi”.

Vasemmistoliitossa Koikkalainen on toiminut eri tasoilla yli 20 vuotta.

ILMOITUS

Puoluesihteerin ajasta menee Koikkalaisen mukaan noin 80–90 prosenttia perustyöhön.

Tärkeimpiä painopisteitä hän luettelee viisi. Niitä ovat kosketus piireihin ja jäsenistöön, vaalikampanjoiden suunnittelu, koordinointi ja toimeenpano, puoluetoimiston johtaminen, henkilöstön jaksamisesta huolehtiminen sekä ”analyyttinen ja strateginen ote siihen, miten puolueen tulevaisuutta suunnitellaan”.

Vasemmistoliiton nykyinen puoluesihteeri Joonas Leppänen kertoi elokuussa Kansan Uutisille haluavansa jatkaa toisen kauden.

– Kaksi kautta on aika hyvä aika, jonka aikana ehtii toteuttamaan niitä asioita, joita puolue haluaa ja puoluekokous on edellyttänyt. Nämä liittyvät jäsendemokratiaan, jäsenten toimintamahdollisuuksien parantamiseen ja muutenkin järjestön toiminnan selkeyttämiseen sekä luonnollisesti vaalien voittamiseen, Leppänen kertoi.