Lauri Hannus

– Työpaikkojen kohtaanto-ongelmaan haetaan tällä ratkaisua, sanoo Rakennusliiton työpaikka- ja koulutusohjaaja Laura Waldèn.

Rakennusliitto on SAK:n jäsenliitoista ainoa, jolla on oma, vain ammattiliiton jäsenille tarkoitettu työnvälityspalvelu. Se avattiin maanantaina 9. syyskuuta.

Kyse on Rakennusliiton nettisivuilta löytyvästä työnvälitysalustasta, jossa työtä etsivät jäsenet ja työnantajat voivat kohdata.

– Päädyimme tähän, koska jäseniltä tuli kyselyjä työpaikoista ja koulutuspaikoista. Näimme, että jäsenistö tarvitsee oman räätälöidyn palvelun, työnvälityshanketta vetänyt Waldèn sanoo.

Hyvä työnhakuprofiili syntyy klikkailemalla.

Työnvälitysalustalla haetaan Waldènin mukaan ratkaisua kohtaanto-ongelmiin.

– Meidän iso valtti on tässä se että meidän jäsenet ovat rakennusalan ammattilaisia, jotka ovat aikaisemmin alan työtehtäviä tehneet tai alalle opiskelevia. Monestihan kuulee kentältä, että avoimiin paikkoihin hakevista ehkä vain pieni osa sellaisia, joilla on oikeasti sitä rakennusalan osaamista, tai edes aikaisempaan kokemusta. Meidän hakijat ovat alan ammattilaisia, minkä näemme valttina yritysten suuntaan.

ILMOITUS

Waldèn toivoo, että varsinkin pienet ja keskisuuret yritykset, joilla on vähemmän aikaa ja resursseja rekrytointiin, näkisivät liiton työnvälitysalustan väylänä, jota kautta ne saisivat ammattitaitoisia työnhakijoita.

Oma työnhakuprofiili

Työnhakija voi nyt tehdä oman työnhakuprofiilin, johon kerätään hänen aikaisempi työhistoriansa, koulutustiedot, korttipätevyydet ja suosittelijat.

– Työnhakuprofiililla hän pystyy hakemaan järjestelmässä olevia avoimia työpaikkoja. Oman työnhakuprofiilinsa voi myös asettaa avoimeksi, eli silloin työnantajakin voi selata omilla hakukriteereillään työnhakijoita.

Työnhakuprofiili on alustalla anonyymissä muodossa eli esimerkiksi hakijan sukunimi on poistettu tiedoista.

– Jos työnantaja löytää alustalta kiinnostavan hakijan, hän voi laittaa hakijalle yhteydenottopyynnön. Ja kun hakija sen hyväksyy, profiili avautuu kokonaisuudessaan.

Työnantaja voi puolestaan käydä etsimässä työnhakijoita, vaikka se ei olisi jättänyt työpaikkailmoitusta sivustolle.

– Järjestelmään on rakennettu myös paikkavahtiominaisuus, jolloin työnhakijajäsen saa sähköpostiinsa omaan profiiliin sopivia avoimia työpaikkoja.

Waldèn kertoo, että profiilin tekeminen on tehty mahdollisimman helpoksi. Osaamista voi kuvailla avainsanoilla ja ammattinimikkeillä.

– Eli hyvä profiili syntyy klikkailemalla, eikä se ole kiinni kirjallisesta ilmaisutaidosta, hän tähdentää.

Herättää kiinnostusta

Rakennusliiton työnvälityspalvelu on jo herättänyt kiinnostusta muissa liitoissa. Tähän asti ammattiliitoilla, myös Rakennusliitolla, on ollut käytössä vain Duunitorin työnhakupalvelu. Nyt muissa liitossa odotetaan kokemuksia Rakennusliitosta ja harkittaneen vastaavanlaisen palvelun perustamista.

Duunitori on yksityinen yritys, jonka työpaikkatarjonnasta suodattuu esimerkiksi Rakennusliiton nettisivuille rakennusalan työpaikat ja palvelu on kaikkien käytettävissä.

Työvälityspalvelun käynnistymisen ajoitus osuu kohdalleen, sillä syksyn myötä rakennusalan kuumin suhdanne on taittumassa ja palvelun tarve kasvaa päivä päivältä.

Rakennusliiton jäsenistä oli elokuussa työttömänä 7,9 prosenttia eli 3 687 jäsentä. Rakennusalan työttömyys on kausiluonteista, syys-lokakuussa työttömyys alkaa kasvaa.