Lehtikuva/Mikko Stig

Vasemmistoliiton kansanedustajan Paavo Arhinmäen vaalitempaus etenee osaksi Helsingin kaupungin toimintaa. Arhinmäki järjesti osana eduskuntavaalikampanjaansa maksuttomia liikuntatapahtumia lapsille Helsingin lähiöissä.

Arhinmäki kirjoittaa yhteisöpalvelu Facebookissa, että tapahtumat olivat huikea menestys.

– Lapset liikkuivat hikipäissään ja vanhemmat pystyivät osallistumaan. Erityisesti tästä tuli kiitosta, paikka jossa lapset ja vanhemmat voivat harrastaa yhdessä. Ja lähellä omaa kotia omassa kotilähiössä, Arhinmäki kirjoittaa.

Erinomaisten kokemusten myötä Arhinmäki teki kaupunginvaltuutettuna aloitteen, jossa hän esitti, että Helsingin kaupunki alkaisi järjestää viikonloppuisin perheliikuntaa lähiökouluissa.

– Tänään kaupunginhallitus hyväksyi yksimielisesti valtuustolle vastauksen, jossa todetaan, että esittämääni perheliikuntaa aletaan järjestää jo tänä syksynä lähiökouluissa, Arhinmäki totesi maanantaina tyytyväisenä.

ILMOITUS

Kaupunginhallituksen esityksessä kirjoitetaan, että lasten liikkumistottumukset alkavat tutkimusten mukaan urautua jo kolmen vuoden iässä. Alle kouluikäisistä lapsista vain 10–20 prosenttia liikkuu tarpeeksi, ja lasten motorisissa taidoissa on nykyään suuremmat erot kuin aikaisemmin.

– Myös liikuntatutkimukset osoittavat, että kaikkein tehokkainta liikuntaa pienille lapsille on liikunta, jota tehdään yhdessä vanhempien kanssa, Arhinmäki kirjoittaa.

– Tavallaan siis pilotoin kaupungille hanketta omilla rahoillani. Tai siis itse asiassa maksoin kaupungille salivuokria siitä, että pääsin pilotoimaan. Toki se ei ollut täysin pyyteetöntä, olihan tällä tarkoitus edistää uudelleenvalintaani eduskuntaan.

Arhinmäki valittiin keväällä neljännelle kaudelle 6 775 äänellä.