Lehtikuva/Jussi Nukari

”Kirja on ajankohtaisuudellaan aika ytimessä juuri nyt.”

Suomen viime kevään jääkiekon maailmanmestarijoukkueen maalivahti Kevin Lankisen lukupiiri aloittaa ilmastoaktivisti Greta Thunbergista kertovalla kirjalla Sydämen asioita. Lukupiirillä on yli 10 000 seuraajaa.

Lankinen kertoi valinnastaan Chicagosta käsin torstaina.

”Valitsin lukupiirin ensimmäiseksi kirjaksi Greta Thunbergin Sydämen asioita. Erityisesti kyseisessä kirjassa kiinnostaa se, kuinka nuoresta iästä huolimatta Greta on pystynyt vaikuttamaan niin voimakkaasti ja saanut paljon huomiota tärkeälle aiheelle uskomalla omaan juttuunsa. Samalla kirjan aihepiiri on ajankohtaisuudellaan aika ytimessä juuri nyt”, Lankinen perustelee.

Sydämen asioita on Greta ja Svante Thunbergin sekä Malena ja Beata Ernmanin kirjoittama tarina erityislasten ongelmien kanssa kamppailevasta perheestä, joka päättää suunnata voimansa taisteluun ilmastonmuutosta vastaan.

Kevin Lankisen lukuharrastus nousi yhdeksi puheenaiheeksi, kun maajoukkue yllättäen raivasi tiensä MM-finaaliin ja sen voittoon asti. Syntyi käsite #lankisenlukupiiri.

Lankisen lukupiiri on verkossa toimiva yhteisö, johon pääsee mukaan liittymällä Facebook-ryhmään. Syksyn aikana Lankinen valitsee lukupiiriin itseään kiinnostavia kirjoja, joista ryhmässä keskustellaan.

Lukupiiri toteutetaan yhteistyössä Werner Söderström Osakeyhtiön kanssa. Lukupiirin kautta tilattujen kirjojen tuotolla tuetaan Suomen Icehearts ry:n toimintaa.