Jarmo Lintunen

Olutlaatikot siirretään Viking Cinderellaan rekalla ja trukilla. Vuorokautta myöhemmin ne kannetaan matkustajien käsivoimin takaisin Helsinkiin. Sellaista oli suomalainen kaljaralli jo 20 vuotta sitten (KU 1.9.1999).

Autonkuljettaja Janne Lindholm oli herännyt viideltä aamulla hakemaan olutlastin Koffin panimolta Keravalta. Cinderellan Tax free -myymälään niitä purettiin tällä kertaa 450 laatikkoa.

Laivamatkan tehnyt Ville Ranta laski KU:n jutussa, että kun yhdessä laatikossa oli 24 tölkkiä ja sen paino oli kahdeksan kiloa, niin matkustajat kantoivat risteilynsä päätteeksi 8 000 kiloa Helsingissä lastattuja olutlaatikoita takaisin Helsinkiin.

Cinderellan lisäksi Koffin verovapaa olut seilasi edestakaisin yli kahdessakymmenessä muussakin laivassa. Maahan oli lupa tuoda 15 litraa olutta. Kaksi laatikkoa maksoi tarjouksessa 189 markkaa. Punaisessa laatikossa oli 5,2-prosenttista olutta, mustassa 7,5-prosenttista, mutta hinta oli sama. Se pisti monet miettimään, kumpaa ostaa, koska mustalla sai halvemman humalan.