Lehtikuva/Vesa Moilanen

Poliisijohtaja Sanna Heikinheimo puuttui myös yksittäisten virkamiesten maalittamiseen, jota perussuomalaiset ovat harjoittaneet.

Poliisi kommentoi perjantaina ensi kerran tiedotuslinjaa Porvoon sunnuntaisessa ampumistapauksessa. Monet perussuomalaiset poliitikot vihjailivat sunnuntaina , että poliisi salasi epäiltyjen tuntomerkkejä poliittisista syistä.

”Viestintään liittyy aina erottamattomana vastuu”, muistuttaa poliisijohtaja Sanna Heikinheimo Poliisin blogissa.

”Jos poliisi ei kerro esimerkiksi rikoksesta epäillyn tuntomerkkejä, se perustuu poliisin harkintaan kyseisessä tilanteessa. Kun asioita ei kerrota julkisuuteen, siihen on yleensä syynsä. Hyvin usein tietojen julkaisusta voi olla suoranaista haittaa tai vaaraa”, Heikinheimo jatkaa.

Harkinnan julkisuuteen annettavista tiedoista tekee tilannetta johtava poliisi. Heikinheimo ei mainitse ketään nimeltä tai nimeä mitään tahoa, mutta toteaa, että tätä ei tee kukaan ulkopuolinen eikä millään muulla agendalla.

”Tämä vastalauseena esimerkiksi Porvoon ampumistapauksen nostamille vihjailuille, jonka tavoitteena on vaikea nähdä muuta kuin vastakkainasettelua yhteiskuntaan ja luottamuksen rapauttamista viranomaisia kohtaan.”

ILMOITUS

Viime aikoina perussuomalaiset ovat toistuvasti hyökänneet myös nettipoliiseja ja viharikostutkijoita vastaan.

Heikinheimo kirjoittaa, että ”vastakkainasetteluun ja luottamuksen rapauttamiseen pyritään myös maalittamisella, jossa yksittäinen virkamies otetaan tavoitteellisen, yleensä julkisen halventamisen ja häirinnän kohteeksi. Toiminnan tavoitteena on luoda epäluottamusta poliisia kohtaan, kyseenalaistaa poliisin puolueettomuutta ja aiheuttaa ulkopuolisissa hämmennystä poliisin ja laajemmin koko viranomaistoiminnan uskottavuudesta sekä erityisesti vaikuttaa poliisin päätöksentekoon”.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho syytti torstaina ”vihervasemmiston” hurskastelleen sillä, että perussuomalaiset esittämällään kritiikillä murentaisivat luottamusta poliisiin.

– On aikoihin eletty, kun turvapaikkaturistien palautuksia vastaan protestoineet ja poliisin toimintaa sabotoineet vihervasemmistolaiset nyt ovat sydänjuuriaan myöten loukkaantuneita virkavallan toimien kyseenalaistamisesta, Halla-aho sanoi.

Päätoimittaja Sirpa Puhakka

Hyvä lukija!

”Jokainen tilaus vahvistaa meitä tekemään parempaa journalismia, vaihtoehtoa valeuutisille ja humpuukille”, sanoo päätoimittaja Sirpa Puhakka.

Tilaa Kansan Uutiset ja edistät moniäänistä journalismia!