Lehtikuva/Muhammad Haj Kadour

Idlibin maakunnassa on tapettu ainakin 17 lasta 17 päivän aikana, ilmenee Pelastakaa Lasten yhteistyöjärjestö Hurras Networkin viimeisimmistä tiedoista.

– Olemme erittäin huolestuneita kasvavista riskeistä lapsille Idlibissä. Lapset, jotka erityisen helposti joutuvat räjähtävien taisteluvälineiden uhreiksi, ovat viime viikkojen aikana joutuneet jatkuvan väkivallan keskelle, sanoo Sonia Khush, Pelastakaa Lasten Syyrian maajohtaja järjestön tiedotteessa.

– Idlibissä on kumppaneidemme raporttien mukaan tapettu ainakin yksi lapsi päivässä 17 päivän aikana.

– Ainakin 40 000 lasta on viimeisten kolmen viikon aikana joutunut pakon edessä siirtymään asuinsijoiltaan, eivätkä monet heistä ensimmäistä kertaa. Koulut ovat usein suljettuja ja toimintaansa jatkavat terveydenhoitolaitokset ottavat valtavia riskejä jatkaessaan toimintansa, sanoo Khush.

Lapset ovat viime viikkojen aikana joutuneet jatkuvan väkivallan keskelle.

Kyliä tuhottu kokonaan

Pelastakaa Lapset -järjestön mukaan terveydenhuollon välineistöä potilasrekistereitä on siirretty turvaan niiden tuhoutumisen estämiseksi.

Huhtikuun lopun jälkeen on Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan sattunut ainakin 39 tapausta, joissa väkivaltaisuuksien vaikutukset ovat kohdistuneet myös terveydenhoitolaitoksiin.

ILMOITUS

Elokuun kolmen ensimmäisen viikon aikana yli 70 000 ihmistä on joutunyt siirtymään asuinsijoiltaan. Toukokuun alun jälkeen yli 590 000 ihmistä on paennut asuinsijoiltaan. Monet perheet ovat tänä aikana joutuneet siirtymään useita kertoja.

YK:n julkistamat satelliittikuvat osoittavat, että ainakin 17 kylää on tuhottu lähes kokonaan.

Idlib on viimeinen Syyrian kapinallisten hallussa oleva alue. Venäjän tukemat Syyrian armeijan joukot pommittavat sitä ja Syyrian armeija etenee alueella