Lehtikuva/Mika Kanerva

Kommentti: Gallup-ykkönen vahvisti sunnuntaina, että uusimman KU:n pääkirjoitukseni osui oikeaan. Se oli ehkä jopa liian mieto.

Porvoossa kahdesta murhayrityksestä epäillyt ja sunnuntaina Tampereen seudulla kiinniotetut ovat Ruotsin kansalaisia. Poliisi kertoi asiasta aamupäivällä. Porvoossa kahta poliisia haavoittaneet ja Tampereella takaa-ajossa ampuneet ovat syntyneet vuosina 1989 ja 1994.

Kahta Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen poliisia ammuttiin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Porvoon Koneistajantiellä kello 00.30 aikaan. Heillä ei ole hengenvaaraa. Poliisi otti epäillyt kiinni Tampereen seudulla sunnuntaina kello 20.36.

Tämänhetkisten tietojen mukaan poliisi pääsi epäiltyjen jäljille oman tutkimustoimintansa ansiosta ja selvitti tapauksen 20 tunnissa. Toiminta vaikuttaa ripeältä ja tehokkaalta, mutta perussuomalaiset poliitikot puheenjohtaja Jussi Halla-ahoa myöten jatkoivat epäluottamuksen kylvämistä poliisin toimintaan koko sunnuntain. Vielä maanantaiaamuna kansanedustaja Sebastian Tynkkynen riemuitsi Twitterissä, että toinen epäilty on ”partalapsi”.

Perussuomalaiset poliitikot vihjailivat koko sunnuntain, että poliisi ei kerro epäiltyjen tuntomerkkejä poliittisista syistä. Että tapaus siis liittyisi jollain lailla maahanmuuttoon ja siksi heidän taustojaan salaillaan.

Puheenjohtaja Jussi Halla-aho vihjasi tähän aivan suoraan:

ILMOITUS

Eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja Jani Mäkelä antoi ymmärtää, että poliisi ei ehkä edes halua epäiltyjen jäävän kiinni.

Uusimman KU:n pääkirjoituksessa totesin, että perussuomalaiset pyrkii tietoisesti heikentämään luottamusta suomalaisen yhteiskunnan instituutioihin pyrkiessään samanlaiseen vallankeikaukseen kuin hengenheimolaisensa Unkarissa. Sunnuntain jälkeen lisättävää on oikeastaan vain se, että tämä näyttää vielä suunnitellummalta ja koordinoidummalta toiminnalta kuin on kuviteltu.

Perussuomalaiset tekee murhan yrityksilläkin politiikkaa. Tämä on pohjanoteeraus tähän mennessä, mutta eiköhän lisää ole tulossa. Gallup-huumassaan puolueella ei näytä olevan mitään pidäkkeitä eikä rajaa.