Lehtikuva/Mikko Stig

Kesäkokouksen yhteydessä on myös useita yleisötilaisuuksia.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä pitää kesäkokouksensa tänä vuonna Kemissä tiistaina ja keskiviikkona 27.–28.8. Kokouspaikkana on ympärivuotinen Lumilinna.

Kemiin saapuvat kaikki vasemmistoliiton kansanedustajat mukaan lukien puolueen puheenjohtaja, opetusministeri Li Andersson ja sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen. Myös europarlamentaarikko Silvia Modig osallistuu kokoukseen.

Kesäkokouksessa kansanedustajat käyvät läpi hallitustyön alkutaivalta sekä tulevan syksyn ja talven haasteita ja muita ajankohtaisia asioita.

Varsinaisen kokouksen lisäksi ensimmäisenä kokouspäivänä tiistaina ohjelmassa on myös kolme yleisötilaisuutta. Ensimmäinen on sisäsatamassa Satamakaffila Nuotan edustalla kello 12–15. Ministerit ja kansanedustajat ovat tentattavana kello 13–14. Yleisölle tarjotaan hernesoppaa sekä pannarikahvit.

Kello 17.30 alkaen Kemin kulttuurikeskuksen isossa auditoriossa pidetään keskustelutilaisuus otsikolla ”Vasemmisto hallituksessa – mikä muuttuu?”. Paikalla ovat ainakin molemmat ministerit ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja. Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille.

ILMOITUS

Osa kansanedustajista jalkautuu samaan aikaan kohdevierailuille tutustumaan Isohaaran kalaportaisiin ja arvokalan nousuedellytyksiin, Toivola-Luotola Setlementin toimintaan sekä Kemin jalokivigalleriaan ja Sarjakuvakeskukseen.

Illan ohjelmassa on vapaamuotoinen illanvietto ravintola Ankkurissa, jossa soittaa Arwid W. & Arabian Kuu -yhtye. Myös Ankkurin tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille.

Keskiviikkona iltapäivällä kokouksen päätteeksi kansanedustajat jatkavat kohdevierailuja. Tutustumiskohteina ovat Metsä-Groupin biotuotetehdashanke, Stora Enso, Outokummun Kemin kromikaivos, koulutuskuntayhtymä Lappia, Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri sekä Kemin Matkailu Oy.

Kokouksen paikallisista järjestelyistä vastaa Kemin Vasemmistoliitto ry.