Jarmo Lintunen

Edellisten eduskuntavaalien aikaan kokoomus antoi vaalilupauksen, että opiskelijoilta ei leikata. Facebookissa levisi kuva hymyilevästä Alexander Stubbista kyltin kanssa. No miten tämän vaalilupauksen kävi menneellä pääministeri Sipilän kaudella? Lupauksen vastaisesti leikattiin opiskelijoiden opintotuesta, ja lisäksi leikattiin ammatillisesta koulutuksesta ja heikennettiin asumistukia.

Nyt aloittanut Antti Rinteen hallitus lupasi poistaa aktiivimallin, mikä on kirjattu hallitusohjelmaan. Istuva hallitus on korottamassa pienimpiä eläkkeitä porrastetusti aina 1 400 euroon asti, siten että alimpaan eläkkeeseen tulee 50 euron kertakorotus miinus verot. Nämä todella auttavat heikommassa asemassa olevia pienituloisia eläkeläisiä.

Tästä nousi todella iso haloo nykyisessä oppositiossa, että vaalilupaukset on petetty, kun ei tullut ”vappusatasta ”. Vielä on aikaa vajaat neljä vuotta tehdä lisää korotuksia, jos työllisyysaste saadaan pidettyä tavoitteessa. Tärkeässä asemassa tässä ovat työmarkkinajärjestöt jotka yhdessä yrittävät saada työllisyysasteen nousuun.

Nina Päivärinta

Lahti