Jokainen tietää, mitä perussuomalaiset ovat, mutta vain Husu Hussein uskalsi sanoa sen.

Kaikki kokoomuslaiset ovat kapitalisteja!

Kaikki vasemmistoliittolaiset ovat sosialisteja!

Kaikki vihreät ovat ympäristönsuojelijoita!

Täältä pesee.

Öö… Kaikki demarit ovat sosiaalidemokraatteja!

Joko tulee kohua ja syytettä kunnianloukkauksesta?

Eikö? Johtuuko se siitä, että olen valkoihoinen? Vai siitä, että kaikki tietävät, että puolueet ovat ryhmittyneet tiettyjen aatteiden ympärille?

Vai siitä, että vain perussuomalaisten ideologiaa ei saa sanoa ääneen? Pitää tanssahdella sen ympärillä ja puhua maahanmuuttokriittisyydestä ja olla kysyvinään Halla-aholta ja Huhtasaarelta verotuksesta tai sotesta. Ei kukaan äänestä persuja sen takia, että heillä on porvarillinen verolinja tai keskustalainen sote-linja. Myönnän: En oikeasti edes tiedä, mitä mieltä he ovat näistä asioista, etkä tiedä sinäkään. Eivätkä tiedä heidän äänestäjänsäkään.

On kaksi syytä, miksi perussuomalaisia äänestetään, ja ne ovat rasismi ja muutosvastarinta.

ILMOITUS

Molemmat ovat kiukuttelua siitä, että maailma muuttuu. Suurkaupungeissa saattaa näkyä tummaihoisia ihmisiä, kouluihin tulee kasvisruokaa ja naisillakin on nykyään jotain ihme oikeuksia. Näiden asioiden vastustajat ovat rasisteja ja sovinisteja, sen ymmärtää lapsikin. Sen ymmärtää myös jokainen toimittaja ja someaktiivi, joka on muka pahastunut tai häkeltynyt demarivaltuutettu Abdirahim ”Husu” Husseinin kommentista, jossa hän sanoi persuja rasisteiksi: Ohhoh, eipä ole kukaan tullut tätä ajatelleeksi! Voiko todella olla noin? Ei kai hän sentään tuota tarkoittanut? Puolueen ja valtuustoryhmän puheenjohtajatkin irtisanoutuvat heti näin radikaalista kommentista.

Johanna Vehkoo tuomittiin Oulun käräjäoikeudessa sakkoihin kunnianloukkauksesta, kun hän kutsui rasistista kaupunginvaltuutettua rasistiksi. Hän kutsui tätä myös natsipelleksi, mutta kyseinen poliitikko ei toimi sirkuksessa, ellei sellaiseksi lasketa Muutos 2011 -puoluetta.

Oikeus ei pitänyt rasistiksi kutsumista vääränä tai valheellisena, ainoastaan halventavana. Jos Junes Lokkaa halventaa olla rasisti, kannattaisi lopettaa rasismi.

Ei pidä peiliä syyttää, jos naama on ruma, sanoi Gogolkin.

Jos puolueen keskeinen tavoite on rikkaiden verotuksen laskeminen ja suuryritysten säätelyn vähentäminen, puolue on kapitalistinen. Puolueen poliitikot kannattavat kapitalismia.

Jos joku ihminen äänestää puoluetta, hän edistää puolueen arvojen toteutumista. Jos äänestää kapitalistista puoluetta, edistää kapitalismia. On siis arvoiltaan kapitalisti (vaikka ei omistaisi senttiäkään).

Samoin jos äänestää vasemmistoliittoa, kannattaa punavihreää arvoliberaalia sosialismia. On siis punavihreä arvoliberaali sosialisti.

Perussuomalaisten politiikka rakentuu rasismin varaan. Puolueen poliitikot ajavat rasismia ja puolueen äänestäjät edistävät rasistista politiikkaa.

Näin yksinkertaista se on, jos lopetetaan sievistely ja ruvetaan puhumaan totta.

Kirjoittaja on kirjailija, pelisuunnittelija ja yrittäjä.


Hyvä lukija!

Kiitos, että luit jutun. Tämä juttu on kirjoitettu kotiin tilattavaan lehteemme.

Jokainen tilaus vahvistaa toimituksemme resursseja kirjoittaa luotettavia uutisia ja juttuja verkkoon.

Tilaa nyt Kansan Uutiset. Edistät moniäänistä journalismia!

Tarjoushintaan kotiin kannettuna 30 €/3 kk + sähköinen digilehti 3 kuukaudeksi 4,90 €.