Wikimedia Commons / Ninara from Helsinki

Jos hanke onnistuu, Intialle kuuluva maailmanennätys rikkoutuu.

Etiopiassa aiotaan tänään 29. heinäkuuta 2019 istuttaa yhden päivän aikana yhteensä 200 miljoonaa puuntainta. Hanke on osa pääministeri Abiy Ahmedin julistamaa Vihreä perintö -kampanjaa.

Tavoitteena on metsäpinta-alan ohella lisätä ihmisten tietoisuutta maan ympäristön heikentyneestä tilasta. YK:n arvion mukaan Etiopian metsien peittoaste on pudonnut viime vuosisadan alkupuolen 35 prosentista nykyiseen neljään prosenttiin.

Istutettava taimet ovat pääosin alkuperäisiä puulajeja ja niiden jakaminen kansalaisille käynnistyi perjantaina 26.7. Taimien kasvua on tarkoitus pitää silmällä ja varmistaa istutettujen puiden menestyminen.

Etiopia tavoittelee puuntaimien istuttamisen maailmanennätystä.

Onnistuessaan Etiopian hanke tuottaisi puiden istuttamisen maailmanennätyksen, joka toistaiseksi kuuluu Intialle. Alkuvuodesta Intian Madhya Pradeshin osavaltiossa vapaaehtoiset istuttivat 66 miljoonaa puuntaimea 12 tunnissa. Periaatteessa Etiopian ennätyshanke onnistuisi, jos jokainen maan 100 miljoonasta asukkaasta ottaisi vastuulleen kahden taimen istuttamisen.

Eniten yhdessä päivässä puita on istuttanut kanadalainen Ken Chaplinin, joka 30. kesäkuuta 2001 istutti 15 170 amerikanpunamäntyä.

Toukokuussa pääministeri Abiy Ahmed ilmoitti kansallisen jälleenmetsityshankkeen tavoitteena olevan istuttaa neljä miljardia uutta puuta, joista Etiopian maatalousministeriön mukaan on istutettu jo 2,6 miljardia.

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi 142eur

Tarjous uusille kestotilaajille!

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi nyt vain 142€ – säästä 20 euroa. Voit maksaa tilauksesi 3, 6 tai 12 kuukauden erissä. Kestotilaajana saat lukuoikeuden myös digilehteen. Tarjous uusille kestotilaajille on voimassa 18.4. saakka.

Tilaa tästä!