Lehtikuva/Anni Reenpää

Kotihoidon maksuttoman pysäköinnin puolesta vedotaan hallitukseen adressilla. Allekirjoittajat esittävät kotihoidon henkilöstölle omaa pysäköintitunnusta.

Kotihoidon työntekijät kokevat joutuvansa kohtuuttomaan tilanteeseen hoitaessaan työtään. Kaupungeissa kuluu aikaa parkkipaikan etsimiseen, mikä on pois asiakkaiden hoidosta. Lisäksi asiakaskäynnin jälkeen voi olla odottamassa parkkisakko, korkeimmillaan jopa 80 euroa.

Työnantaja ei yleensä vastaa sakoista. Adressin mukaan kunnissa on hyvinkin paljon toisistaan eroavia käytäntöjä siitä, miten ja mihin kotihoidon työntekijät saavat autonsa parkkeerata käynnillään asiakkaan luona.

Pysäköinnin aikarajoitukset aiheuttavat stressiä

Maksuton pysäköinti onnistuisi kotihoidon henkilöstön omalla pysäköintitunnuksella.

Kotihoidon työntekijät eivät voi pääsääntöisesti pysäköidä, kuten esimerkiksi poliisi tai ambulanssi tai kiinteistön huoltoajossa oleva ajoneuvo. Pysäköinnissä saatetaan vaatia asiakastunnus tai parkkimaksu. Aikarajoitukset ovat työkäynnin kannalta arvaamattomia venyessään.

”Maksuton pysäköinti olisi toteutettavissa siten, että kotihoidon henkilöstölle annettaisiin oma pysäköintitunnus. Samaan tapaan kuin mitä nyt on jo liikuntarajoitteisilla henkilöillä”, vedotaan eduskuntaan adressissa.

Liikenneministeri Sanna Marin totesi heinäkuun puolivälissä, että pysäköinti olisi järjestettävissä siten, että kotihoidolle annettaisiin oma pysäköintitunnus.

ILMOITUS

Lisäksi halutaan lisätä maksuttoman pysäköinnin ohella kotihoidon työntekijöille oikeus poikkeavaan pysäköintiin ja ajo-oikeuteen pihamaille ilman aikarajaa. Tämän voi toteuttaa samaan tapaan kuin nyt jo sallitaan poikkeava pysäköinti hälytysajoneuvoille tai huolto-ajossa oleville ajoneuvoille.

Adressin on laittanut liikkeelle lähihoitaja, SuPerin Hämeenlinna ammattiosasto 610:n puheenjohtaja Hanna Jokinen.

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi 142eur

Tarjous uusille kestotilaajille!

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi nyt vain 142€ – säästä 20 euroa.
Voit maksaa tilauksesi 3, 6 tai 12 kuukauden erissä. Kestotilaajana saat lukuoikeuden myös digilehteen.
Tarjous uusille kestotilaajille on voimassa 18.4. saakka.

Tilaa tästä!