Lehtikuva/Kalle Parkkinen

Tamperelainen varavaltuutettu Terhi Kiemunki on erotettu perussuomalaisten valtuustoryhmästä, tiedotti valtuustoryhmän puheenjohtaja Lassi Kaleva Facebookin “Tampereen kuntapolitiikka” -ryhmässä tänään keskiviikkona.

Päätös tehtiin perussuomalaisten paikallisyhdistyksen ja valtuustoryhmän yhteisessä kokouksessa eilen, kertoo verkkolehti Vasen Kaista.

Erottamisen syyksi Kaleva mainitsi “ns. kesäleiriasian”. Kesäleiriasialla hän viittasi äärioikeistolaisen Kansallismielisen liittouman järjestämään kesäleiriin, jossa eräänä aktiviteettina oli muun muassa vasemmistolaisten poliitikkojen käyttäminen maalitauluna.

Kiemunki on jo aiemmin erotettu perussuomalaisten Tampereen paikallisyhdistyksestä sekä puolueesta. Varavaltuutettuna hän jatkaa lain mukaisesti kauden loppuun saakka.

Jatkotoimia mietitään

Vasen kaistan tavoittama Lassi Kaleva oli lyhytsanainen Kiemungin erottamiseen liittyvistä syistä. Hän kertoo kokouksen kuitenkin tehneen kokonaisarvion, jonka pohjalta päätökseen päädyttiin. Kiemungin lautakuntapaikan suhteen valtuustoryhmällä ei ole minkäänlaista mandaattia. Mikäli Kiemunki haluttaisiin pois lautakuntapaikaltaan, tulisi valtuuston päättää erottaa koko lautakunta. Kiemunki siis istunee sivistys- ja kulttuurilautakunnassa kauden loppuun saakka.

Tampereen perussuomalaisten hallituksen jäsen Seikku Kaita oli tietojen mukaan myös Kansallismielisen liittouman kesäleirillä. Hänen tapauksensa suhteen Kaleva ei kommentoinut, vaan kertoi asian olevan paikallisyhdistyksen asia. Tampereen perussuomalaisten hallituksen puheenjohtaja Kirsi-Maarit Asplund kertoi, että Kaita on jäädytetty hallituksen toiminnasta, kunnes puolue päättää mahdollisista jatkotoimenpiteistä.

Päätoimittaja Sirpa Puhakka

Hyvä lukija!

”Jokainen tilaus vahvistaa meitä tekemään parempaa journalismia, vaihtoehtoa valeuutisille ja humpuukille”, sanoo päätoimittaja Sirpa Puhakka.

Tilaa Kansan Uutiset ja edistät moniäänistä journalismia!