Kaarina Kailo

Seppo Juurakko nukkui ikiuneen 29.06.2019 Meilahdessa saatuaan sairaskohtauksen kesämökillä Kuusankoskella. Kahden viikon ajan Seppo eli ohuen elämänlangan varassa. Hän joutui antamaan perksi ylemmille voimille. Periksiantaminen ei elon aikana kuulunut hänen käsitteisiinsä, olipa sitten kyse työstä tai harrastuksista.

Uskollisuus kuvaa parhaiten Sepon elämää. Työn pitkällä polulla hän palveli vain Oulun Energia Oy:tä, jonka tehtävissä työura kesti liki puoli vuosisataa päättyen eläkkeelle v. 2016.

Yhtä mittavan uran Seppo loi vapaa-aikanaan. Pidettynä, seurallisena, sosiaalisesti sopeutuvana, ennen kaikkea osaavana hän oli haluttu remonttimestari kaikkien keskuudessa. Voidaan sanoa, että Seppo remontoi kaikkien ystäviensä, kavereidensa ja sukulaistensa kodit. Työkalut pensselistä moottorisahaan olivat taitavissa käsissä. Oliko se harrastusta vaiko jotain muuta?

Harrastuksista on nostettava yksi ylitse muiden. Jalkapallo kaikkine lieveilmiöineen. Lajin parissa Seppo oli vaikuttajana 60-luvulta alkaen. Palloilukärpänen veti OTP:n junioreihin ja sitä tietä seuran edustusjoukkueeseen kestäen pääsarjatasolla vuoteen 1976, jonka jälkeen meni pari vuotta OLS:ssa samoissa merkeissä. Oululaisena oli ohjelmassa myös jääpallo, josta palkintona A-nuorten SM-mitali vuonna 1970.

Jalkapalloseura Iltatähti oli Sepon viimeisin ja pitkäaikaisin seura. Suomen menestyneimmän ikämiesseuran jäsenenä hän oli lähemmäs 40 vuotta, loppuun asti. Hänet valittiin sen jäseneksi jo nuorena lahjakkuutensa tähden. Monissa eri tehtävissä seuran toiminnoissa olleena veti veri vielä kentällekin, josta seurasi seuran ensimmäinen SM/35 vuonna 1988. Yksi mestareista, jotka Oulun kaupunki muiden Suomen mestarien tavoin palkitsi komealla mitalillaan, oli Seppo Juurakko.

Ahkerassa kodissa Hintassa lapsuutensa ja nuoruutensa viettäneenä päätepysäkkinä oli Kiiminki, missä Seppo asui 2000-luvun alusta vaimonsa Kaarina Kailon ja koiransa Huldan kera.

Seppo Juurakko siunattiin Oulujoen kirkossa 19.07.2019. Kaipaamaan jäivät vaimon ja kahden aikuisen pojan lisäksi sukulaiset ja lukuisa joukko peli- ja työkavereita.

Jorma Mustonen, Jorma Karjalainen ovat Seppo Juurakon pitkäaikaisia ystäviä ja pelikavereita