Lehtikuva/Frederick Florin

Vasemmiston Modig epäilee komission uuden puheenjohtajan lupauksia.

Vasemmistoliiton tuore europarlamentaarikko Silvia Modig arvostelee kovin sanoin Saksan puolustusministerinä toimineen Ursula von der Leyen valintaa EU:komission uudeksi puheenjohtajaksi.

Modig äänesti europarlamentissa kristillisdemokraatteja edustavan von der Leyenin valintaa vastaan.

Modig pitää lisäksi valintaprosessia epädemokraattisena, kun niin sanottu kärkiehdokasmenettely ohitettiin. Eniten Modigia tuntuu kuitenkin epäilyttävän von der Leyenin suhtautuminen ilmastonmuutoksen torjumiseen.

Von der Leyen tuntui saaneen yhdessä yössä ilmastoherätyksen.

– Ilmastosiirtymä on myös tehtävä sosiaalisesti oikeudenmukaisesti, Modig toteaa blogissaan ja huomauttaa, että tätä ei ole missään vaiheessa kuultu von der Leyeniltä.

Hän muistuttaa siitä, että seuraavat viisi vuotta ovat kirjaimellisesti elintärkeitä ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi.

ILMOITUS

– Von der Leyen ei ole kannattanut tarvittavia keinoja ilmastonmuutoksen ratkaisemiseksi vaan päinvastoin edustanut jarruttelijoita, Modig toteaa.

– Tämä on nähtävissä hänen aiemmassa poliittisessa toiminnassaan. Puheenjohtajan valintaprosessin aikana von der Leyen tuntui kuitenkin saaneen yhdessä yössä ilmastoherätyksen ja esiintyi ilmaston puolustajana. Puhetta tarkkaan kuunnelleille selväksi kävi kuitenkin, että lupauksista loisti poissaolollaan kaikki konkretia.

Modig arvioi von der Leyenin ainoaksi konkreettiseksi asiaksi lupauksen ajaa hiilineutraalia Eurooppaa vuoteen 2050 mennessä.

– Tämä on tottakai hyvä tavoite, mutta sitä ei saavuteta ilman riittäviä sitoumuksia, Modig huomauttaa.

Modigia arveluttaa myös komission uuden puheenjohtajan arvomaailma. Von der Leyen muun muassa suhtautuu nihkeästi aborttioikeuteen.

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi 142eur

Tarjous uusille kestotilaajille!

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi nyt vain 142€ – säästä 20 euroa.
Voit maksaa tilauksesi 3, 6 tai 12 kuukauden erissä. Kestotilaajana saat lukuoikeuden myös digilehteen.
Tarjous uusille kestotilaajille on voimassa 18.4. saakka.

Tilaa tästä!