Jouko Huru

Vasemmistoliitto vaatii seurauksia äärioikeiston kesäleirille osallistuneille.

Tampereen vasemmistoliiton kaupunginvaltuustoryhmä vaatii toimia niitä perussuomalaisia vastaan, jotka osallistuivat äärioikeistolaiselle kesäleirille. Siellä käytettiin vasemmistoministerin kuvia maalitauluina ampumaharjoituksissa.

Kyseessä oli Kansallismielisten Liitto ry:n kesäleiri. Leirin pitopaikkaa ei kerrota, mutta se on järvenrantapaikka, joka sijaitsee noin sadan kilometrin päässä niin Tampereelta kuin Jyväskylästä.

Li Andersson, Antti Rinne…

Leirille osallistui muun muassa Tampereen perussuomalaisten hallituksen jäsen, lautamies Seikku Kaita ja Ylen mukaan lisäksi perussuomalaisia varavaltuutettu, sivistys- ja kulttuurilautakunnan jäsen Terhi Kiemunki. Sekä Kaita että Kiemunki ovat Kansallismielisen liittouman aktiivijäseniä, Kaita sihteeri ja Kiemunki varapuheenjohtaja.

– Kyseisellä leirillä on, järjestäjien itse sivuilleen lataamista valokuvista päätellen, harjoiteltu ammuntaa käyttäen maalitauluina kasvokuvia. Muokkauksista huolimatta kuvat ovat osoittautuneet ainakin pääministeri Antti Rinteen, opetusministeri Li Anderssonin sekä juutalaistaustaisen valuuttakauppiaan George Sorosin kuviksi, vasemmistoliiton valtuustoryhmä toteaa tiedotteessaan.

Harjoittelevat väkivaltaa

Vasemmistoliiton valtuustoryhmä vaatii, että asiaan puututaan pormestarikoalition sisällä mahdollisimman pian. Se ei pidä ministerien kuviin ampumista sopivana käytöksenä varsinkaan kunnallisissa luottamustehtävissä toimiville henkilöille.

ILMOITUS

– Perussuomalaiset ovat tällä hetkellä mukana Tampereen pormestarikoalitiossa, jolla on nyt edessään vakava paikka, valtuustoryhmä arvioi.

Vasemmistoliitto ei pidä ministerien kuviin ampumista sopivana käytöksenä.

– Vasemmistoliiton valtuustoryhmä pitää huolestuttavana sitä, jos koalitiossa pidetään mukana ryhmää, jonka jäsenet harjoittelevat väkivaltaa demokraattisesti valittuja päättäjiä kohtaan.

Ryhmän puheenjohtaja Mikko Aaltosen mukaan olisi kummallista, mikäli liittouman leirillä harjoitettu toiminta ei johtaisi minkäänlaisiin seuraamuksiin, kun pelkkä erimielisyys asiakasmaksuista riitti vasemmistoliiton sulkemiseen ulos koalitiosta .

Yle kertoo, että myös Tampereen apulaispormestari Johanna Loukaskorpi (sd.) paheksuu sivistyslautakunnan jäsenen osallistumista äärioikeiston kesäleirille.

Päätoimittaja Sirpa Puhakka

Hyvä lukija!

”Jokainen tilaus vahvistaa meitä tekemään parempaa journalismia, vaihtoehtoa valeuutisille ja humpuukille”, sanoo päätoimittaja Sirpa Puhakka.

Tilaa Kansan Uutiset ja edistät moniäänistä journalismia!