Lehtikuva/Al Bello

Jalkapalloilijasta on tullut liberaalien suosikki ja oikeiston inhokki.

Jalkapalloilija Megan Rapinoe löisi tällä viikolla tehdyn gallupin perusteella Donald Trumpin vuoden 2020 presidentinvaaleissa.

Public Policy Polling -yhtiön (PPP) heinäkuun 3.–8. päivinä tekemien haastattelujen mukaan Rapinoe saisi 42 prosenttia äänistä, jos hän olisi Trumpin vastaehdokkaana. Trump saisi 41 prosenttia.

PPP ei ilmoita virhemarginaalia, mutta noin pieni ero mahtunee selvästi virhemarginaalin piiriin. Lisäksi 17 prosenttia ei osannut sanoa kantaansa.

Rapinoe otti vastaan kongressin demokraattien vierailukutsun.

Vaikka gallupia tuskin on tehty aivan täydellä vakavuudella, se kertoo samaa kuin Trumpin vertailu oikeasti ehdokkuutta tavoittelevien kanssa. Useiden gallupien mukaan Trump häviäisi kaikille demokraattien ehdokaskilpaan ilmoittautuneille, olisi heistä lopullisessa vaalissa kuka tahansa Trumpin vastaehdokas.

Liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä ei kannata tehdä. Ensinnäkin vaaleihin on vielä noin 16 kuukautta aikaa. Ja toiseksi: ennen vuoden 2016 vaaleja lähes kaikki gallupit näyttivät voittoa Hillary Clintonille, mutta toisin kävi.

ILMOITUS

Ei Trumpin vieraaksi

Megan Rapinoe, 34, oli kirkkain tähti ja yksi kolmesta kapteenista Yhdysvaltain joukkueessa, joka sunnuntaina pelatussa finaalissa voitti naisten maailmanmestaruuden toisen kerran peräkkäin. Kaikkiaan Yhdysvallat on nyt voittanut mestaruuden neljä kertaa.

Yhdysvalloissa on tapana kutsua merkittäviä voittoja saaneet urheilujoukkueet Valkoiseen taloon. Rapinoe sanoi jo etukäteen, ettei hän lähde Trumpin vieraaksi, jos joukkue voittaa Ranskan kisoissa mestaruuden ja kutsu tulee. Trump tarttui tietysti täkyyn ja alkoi sättiä Rapinoeta Twitterissä.

Viimeistään tämä kalabaliikki teki Rapinoesta liberaalien suosikin ja oikeiston inhokin.

Vaikka Rapinoe onkin jo pitkään ollut yhteiskunnallisesti kantaa ottava, ei hän itse ole puhunut minkään poliittisen tehtävän tavoittelemisesta.

Keskiviikkona New Yorkissa pidetyn voitonparaatin jälkeen Rapinoe piti puheen, jossa hän sanoi: ”On äärimmäinen kunnia johtaa tätä joukkuetta kentällä. En olisi missään muualla mieluummin. En edes presidentinvaaleissa. Olen kiireinen, olen pahoillani.”

”Ei hienoa aikaa kaikille”

Rapinoe on kutsunut Trumpia seksistiseksi ja naisvihamieliseksi.

Joukkueen palatessa Ranskasta takaisin Yhdysvaltoihin Rapinoe antoi haastattelun CNN:lle. Hän kehotti Trumpia osoittamaan, että tämä välittää kaikista amerikkalaisista.

”Viestisi sulkee ihmisiä ulkopuolelle. Suljet ulos minut, suljet ulos ihmiset, jotka näyttävät minulta, suljet ulos värilliset ihmiset, suljet ulos amerikkalaiset, jotka ehkä voisivat kannattaa sinua”, sanoi Rapinoe kysyttäessä, mitä hän haluaisi sanoa Trumpille.

Rapinoe kehotti tekemään tiliä Trumpin iskulauseen ”Make America Great Again” -kanssa.

”Kaipaat takaisin aikaan, joka ei ollut hienoa kaikille, se saattoi olla hienoa joillekin, ja ehkä Amerikka on hieno joillekin nytkin, mutta se ei ole tarpeeksi hieno tämän maailman amerikkalaisille”, sanoi Rapinoe sanansa Trumpille osoittaen.

Rapinoe vastasi haastattelussa myöntävästi vierailukutsuun, jonka kongressin johtavat demokraatit ovat joukkueelle esittäneet. Hän mainitsi kutsujista nimeltä edustajainhuoneen jäsenen Alexandria Ocasio-Cortezin, edustajainhuoneen puhemiehen Nancy Pelosin ja senaatin vähemmistöryhmän johtajan Chuck Schumerin (tässä järjestyksessä).

Päätoimittaja Sirpa Puhakka

Hyvä lukija!

”Jokainen tilaus vahvistaa meitä tekemään parempaa journalismia, vaihtoehtoa valeuutisille ja humpuukille”, sanoo päätoimittaja Sirpa Puhakka.

Tilaa Kansan Uutiset ja edistät moniäänistä journalismia!