Lehtikuva/Mikko Stig

Runsas 600 000 eläkeläistä on saamassa korotuksen.

Hallitus esittää kansaneläkkeeseen 31 euron ja takuueläkkeeseen 50 euron korotusta kuukaudessa.

– Korotus vahvistaa kouriintuntuvasti suomalaisten tasa-arvoa ja perusturvaa, sanoo sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen.

– Esityksen myötä korotuksen eläkkeisiinsä saisivat ne eläkeläiset, joiden arjessa lisäraha tuntuu kaikista voimakkaimmin. Leikkauslinja on jatkunut Suomessa jo liian kauan ja nyt on aika askel kerrallaan vahvistaa suomalaisten tasa-arvoa ja perusturvaa.

Leikkauslinja on jatkunut Suomessa jo liian kauan.

Korotus yli 600 000:lle

Pääministeri Antti Rinteen hallituksen ohjelmassa on päätetty käyttää 183 miljoonaa euroa vuodessa pienimpien eläkkeiden korottamiseen. Hallitusohjelman mukaan korotus kohdistuisi noin 1 000 euron kuukausieläkkeeseen saakka. Hallituksen esitysluonnoksen mukaan, noin 609 000 eläkeläistä tulisi saamaan pienen korotuksen eläkkeeseensä.

Valmisteilla olevan esityksen mukaan pienten verorahoitteisten eläkkeiden korotus ei juurikaan vaikuttaisi eläkkeensaajan asumistukeen. Esitys sisältää myös eläketulovähennyksiin liittyviä muutoksia.

ILMOITUS

Tutkimusten mukaan vuonna 2014 eläkeläisistä 12,8 prosenttia oli pienituloisia. Naisilla pienituloisuusriski on miehiä suurempi. Heikointa toimeentulo oli nuorilla eli alle 55-vuotiailla eläkeläisillä. Vuonna 2014 heidän pienituloisuusriskinsä oli 34 prosenttia. Takuueläkkeen saajista noin 45 prosenttia on alle 55-vuotiaita työkyvyttömyyseläkkeen saajia.

Lakimuutosten on tarkoitus tulla voimaan vuoden vaihteessa.

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi 142eur

Tarjous uusille kestotilaajille!

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi nyt vain 142€ – säästä 20 euroa.
Voit maksaa tilauksesi 3, 6 tai 12 kuukauden erissä. Kestotilaajana saat lukuoikeuden myös digilehteen.
Tarjous uusille kestotilaajille on voimassa 18.4. saakka.

Tilaa tästä!