CC BY 3.0

Kotkassa ihmiset ovat havahtuneet Kyminlinnan ahdinkoon ja voidaan puhua jopa kansanliikkeen syntymisestä puolustamaan arvokasta historiallista kohdetta. Tarvitaan kuitenkin uskottava toimija, joka saisi linnan portit auki ja elpymisen käyntiin. Se voisi olla Metsähallitus, koska sillä on jo olemassa suunnitelma Kyminlinnan elvyttämiseksi. Nyt siihen tarvitaan vain rahoitus.

Uuden hallituksen kannattaisi huomioida Kyminlinna budjetissaan ja antaa Metsähallitukselle resurssit pelastaa pala kulttuuria ja historiaa. Näen myös, että kyseessä olisi enemmänkin sijoitus kuin pelkkä avustus.

Kun portit saadaan auki, on aivan selvää, että turisteja tulisi alueelle jopa itärajan takaa. Kun ihmiset käyvät paikkakunnalla, kannattaa perustaa yrityksiä, ja yritykset puolestaan työllistävät.

Kyminlinna voisi olla Suomen elpymisen konkreettinen symboli.

Uskon, että Kyminlinnan elpyminen ja siihen laitetut rahat tulisivat takaisin moninkertaisesti verotulojen kautta. Lisäksi metsähallitus on hyvä historiallisten kohteiden operoija ja kohtuullisilla lipputuloilla rahaa saataisiin kohdennettua muuriin ja homeen valtaamiin rakennuksiin.

Uskon, että alun jälkeen Kyminlinna luo oman ekosysteeminsä, joka rahoittaa ajan kanssa itse itsensä. Kohteeseen laitettu raha palaa takaisin, luo turistivirtoja ja työllistää. Uskoakseni uuden hallituksen tehtävä on elvyttää Suomi edellisen hallituksen laitettua se täydelliseen alennustilaan, ja Kyminlinna voisi olla tuon elpymisen konkreettinen symboli.

Jarno Jäppinen

Kotka