Lehtikuva/Mikko Stig

Valtakunnansyyttäjänvirasto on tehnyt asiassa syyttämättäjättämispäätöksen.

Syyttämättäjättämispäätöksen johdosta Jokelan vankilan apulaisjohtaja Jarmo Salminen on ollut virantoimituksesta pidätettynä.

Rikosseuraamuslaitos on keskiviikkona 3.7. päättänyt ottaa Salmisen asian virkamiesoikeudelliseen tarkasteluun. Normaaliin tapaan hänelle annetaan mahdollisuus lausua asiasta oma käsityksensä ennen päätöksentekoa.

Asian ratkaisee Etelä-Suomen rikosseuraamusalueen aluejohtaja Katri Järvinen heinäkuun loppuun mennessä. Virkamiesoikeudellisina toimenpiteitä virkamiehen toimiessa vastoin virkavelvollisuuksiaan ovat lain esitöissä mainittu huomautus sekä laissa mainittu kirjallinen varoitus ja irtisanominen sekä virantoimituksesta pidättäminen.

Jarmo Salmisen epäiltiin syyllistyneen virkasalaisuuden ja -velvollisuuden rikkomiseen. Syyttämättäjättämispäätöksen mukaan Salmisen on epäilty luovuttaneen ilman laissa tarkoitettua perusteltua syytä Rikosseuraamuslaitoksen rekistereistä erästä vankeusvankia koskevia tietoja Helsingin poliisilaitoksen huumerikosyksikön entiselle päällikölle Jari Aarniolle. Salmisen epäiltiin myös muutoin menetelleen virkatehtäviensä vastaisesti kyseisen vangin asioita hoitaessaan.

Valtionsyyttäjä Mikko Männikkö päätti tiistaina, ettei syytteitä nosteta. Salmisen menettely on valtionsyyttäjän mukaan ollut haitallista viranomaistoiminnan yleiselle luottamukselle.

ILMOITUS

”Ei ole asianmukaista viranhoitoa, kun Salminen vankeinhoidon virkamiehenä on vastoin virkavelvollisuuksiaan ryhtynyt salassa junailemaan vangin ja Aarnion yhteisiä asioita olosuhteissa, joissa Aarnio on syytettynä huumausainerikoksista, jotka vielä ovat kytkeytyneet kyseisen vangin rikoksiin.”

Koska menettelystä ei ole aiheutunut konkreettista vahinkoa, se on ollut vähäistä eikä syytettä nosteta. Salminen on ollut virasta pidätettynä prosessin aikana.

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi 142eur

Tarjous uusille kestotilaajille!

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi nyt vain 142€ – säästä 20 euroa.
Voit maksaa tilauksesi 3, 6 tai 12 kuukauden erissä. Kestotilaajana saat lukuoikeuden myös digilehteen.
Tarjous uusille kestotilaajille on voimassa 18.4. saakka.

Tilaa tästä!