Lehtikuva/Mikko Stig

Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas.) arvioi, että realistinen ajankohta purkaa työttömyysturvaa leikkaava aktiivimalli on tammikuun alusta. Teknisistä syistä sitä ei voida purkaa tämän nopeammin.

Sitä hän ei arvioinut, koska hallitukselta tulee esitys asiasta.

– Mahdollisimman nopeasti, hän sanoi.

Työ on ihmisille hyvin tärkeää.

Pekonen puhui asiasta keskiviikkona median taustatilaisuudessa Helsingissä. Hän totesi, että aikataulu mahdollistaa korvaavista työllisyystoimista päättämisen jo ennen aktiivimallin purkamista.

Oman ministeriönsä osalta hän sanoi, että leikkurin korvaavat työllistämistoimet varmastikin liittyvät sosiaaliturvan uudistamiseen toimilla, jotka helpottavat työn vastaanottamista. Toimia valmistellaan niin työ- ja elinkeinoministeriössä kuin sosiaali- ja terveysministeriössä.

Pekonen totesi, että aktiivimallin leikkuri on hyvin epäoikeudenmukainen.

– Työ on ihmisille hyvin tärkeää ja tässä maassa on valtavasti ihmisiä, jotka haluavat töitä. Siksi on tärkeää, että hallitus mahdollistaa työllisyyden lisääntymisen, hän sanoi.

Päätoimittaja Sirpa Puhakka

Hyvä lukija!

”Jokainen tilaus vahvistaa meitä tekemään parempaa journalismia, vaihtoehtoa valeuutisille ja humpuukille”, sanoo päätoimittaja Sirpa Puhakka.

Tilaa Kansan Uutiset ja edistät moniäänistä journalismia!