Lehtikuva/Roni Rekomaa

”Haluamme jatkaa keskustelua suoraan ihmisten kanssa.”

Pääministeri Antti Rinteen hallitus kiertää kesän aikana eri puolilla maata keskustelemassa hallitusohjelmasta suomalaisten kanssa. Tapaamiset järjestetään kirjastoissa.

Opetusministeri Li Andersson esittelee hallitusohjelmaa Vantaalla Lumon kirjastossa (Urpiaisentie 14) tiistaina 2.7. ja Turun pääkirjastossa (Linnankatu 2) maanantaina 8.7. Seinäjoen pääkirjastossa (Alvar Aallon katu 14) ohjelmasta keskustellaan Anderssonin ja tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikon johdolla perjantaina 12.7.

Keskusteluiden tavoitteena on kertoa, mitkä ovat hallituksen tärkeimmät tavoitteet ja kuulla palautetta ohjelmasta. Hallitusohjelma julkaistiin kesäkuun alussa keskustakirjasto Oodissa Helsingissä.

– Eri puolelle maata ulottuvalla kirjastokiertueella haluamme jatkaa keskustelua suoraan ihmisten kanssa. Kirjasto on tähän sopiva ja symbolinen paikka, jossa ollaan keskellä ihmisiä ja sivistyksen äärellä, ministeri Li Andersson sanoo.

– Laadukkaat ja kaikille avoimet kirjastot ovat yksi suomalaisen hyvinvointivaltion kulmakivistä. Ne ovat myös erinomainen paikka keskustella hallituksen ohjelmasta, jonka myötä haluamme nostaa entisestään suomalaisten osaamistasoa ja parantaa koulutuksen tasa-arvoa.

ILMOITUS

Saarikon mukaan kirjasto on uudenlainen kansalaisten osallistumisen paikka, jossa tiedon hankinnan lisäksi voi myös väitellä ja parantaa maailmaa.

– Ilahduttavaa on, että kirjastot ovat lähteneet innolla mukaan tilaisuuksiin. Jo kirjastolaissa kirjaston yhtenä tehtävänä on tukea aktiivista kansalaisuutta, demokratiaa ja sananvapautta, toteaa Saarikko.

Hallituksen ministerit kiertävät kesän ja alkusyksyn aikana useissa kymmenissä kirjastoissa. Opetusministeri Li Andersson esittelee heinäkuussa hallitusohjelmaa Vantaalla ja Turussa sekä yhdessä tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikon kanssa Seinäjoella.

Lisää tilaisuuksia, joihin tuleva tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen osallistuu, järjestetään elokuussa Iisalmessa ja syyskuussa Savonlinnassa. loppukesästä mm. Savonlinnassa ja Iisalmessa.

Kirjastokiertueen tarkemmat aikataulut löytyvät täältä.

Tilaisuudet ovat kaikille avoimia ja yleisöllä on mahdollisuus esittää ministereille kysymyksiä ja kommentteja.

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi 142eur

Tarjous uusille kestotilaajille!

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi nyt vain 142€ – säästä 20 euroa.
Voit maksaa tilauksesi 3, 6 tai 12 kuukauden erissä. Kestotilaajana saat lukuoikeuden myös digilehteen.
Tarjous uusille kestotilaajille on voimassa 18.4. saakka.

Tilaa tästä!