Savo-Karjalan vasemmisto

Puoluekokous on marraskuussa Kuopiossa.

Savo-Karjalan vasemmisto esittää Janne Parkkilaa vasemmistoliiton varapuheenjohtajistoon marraskuun puoluekokouksessa.

Janne Parkkila on 33-vuotias tekniikan tohtori ja yrittäjä Kuopiosta. Hän on syntyisin Lappeenrannasta ja väitellyt Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta tietotekniikan tohtoriksi.

Parkkila on tällä hetkellä Savo-Karjalan vasemmiston piirin puheenjohtaja. Hän sanoo, että vasemmistolaiselle politiikalle on tilausta koko Suomessa.

– Näen tärkeänä järjestötoiminnan kehittämisen koko valtakunnan tasolla ja haluankin kääntää katsetta suurten kaupunkien ulkopuolelle. Tarvitsemme vahvempaa yhteistyötä ja vuoropuhelua eri alueiden välille sekä uusia toimintatapoja, jotta uusien henkilöiden olisi helpompi tulla mukaan puoluetoimintaan.

Parkkila pitää tärkeänä, että puolueen johdossa on myös henkilöitä, joilla ei mene viikot Helsingissä kansanedustajatyön parissa.

– Tarvitsemme erilaisista taustoista tulevia ihmisiä, joilla pitää olla myös aikaa kehittää puoluetta.

Vasemmistoliiton puoluekokous pidetään Kuopion Musiikkikeskuksella 15.–17.11.2019. Puoluekokous on puolueen ylin päättävä elin. Puoluekokouksessa hyväksytään puolueen tavoiteohjelma, aloitteet ja sääntömuutokset sekä valitaan puoluejohto, puoluehallitus ja puoluevaltuusto.