Jarmo Lintunen

Kuolleen miehen morsiamen käsikirjoitus löytyi KU:n pitkäaikaisen kolumnistin tietokoneelta.

Kansan Uutisiin vuodesta 1989 kulttuuritoimittajana ja kolumnistina kirjoittaneelta Pirjo Hämäläiseltä ilmestyi toukokuussa romaani Kuolleen miehen morsian (Marakanda). Hämäläinen menehtyi sairauskohtaukseen helmikuussa 2017. Romaanin käsikirjoitus löytyi hänen tietokoneeltaan. Nyt julkaistu versio oli tallennettu 2. helmikuuta 2017, päivää ennen kuolinpäivää.

Kustantaja kertoo julkaisevansa teoksen, jotta ”Pirjon ystävät voisivat lukea ja kokea vielä kerran hänen taitavaa sanakäyttöään ja kertojanääntään”.

Hämäläinen käsittelee kirjassa ihmisten todellisia sukujuuria ja salattuja taustoja.

Hämäläisen itsensä kirjoittaman juonikuvauksen mukaan kirja kertoo ”rakkaudesta, petoksesta, itsepetoksesta, valheellisesta identiteetistä, muistista ja vääristä muistoista, fyysisistä, metafyysisistä ja henkisistä rajoista”.

Se on myös sukuromaani, sillä Hämäläinen käsittelee kirjassa ihmisten todellisia sukujuuria ja salattuja taustoja.

Kirjan tapahtumat sijoittuvat pääasiassa 1970-luvulle ja 2000-luvulle, mutta sen sisällä kulkee vanhempi tarina, jonka kertoja asuu 1840-luvun Nurmijärvellä.

ILMOITUS

”Menneisyys ja nykyhetki lomittuvat toisiinsa ja myös lapsuuden tapahtumia tarkastellaan kypsän aikuisen näkökulmasta. Minäkertojan subjektiivisuuden rikkovat hänen pietarilaisen avomiehensä kommentit. Avomies istuu tavallaan kirjoittajan selän takana ja ottaa kantaa ruudulle ilmaantuvaan tekstiin”, Hämäläinen kuvasi romaaniaan.

Vuonna 1952 syntynyt Hämäläinen toimi Hyvinkäällä vasemmistoliiton kaupunginvaltuutettuna.

Esseiden ja kolumnien lisäksi Pirjo Hämäläinen kirjoitti yli 20 tietokirjaa.

Kirjaa voi tiedustella ja ostaa erikoistarjouksena 17 euron plus postimaksun hintaan rajoitetun ajan suoraan kustantajalta, Marakanda Oy, marakanda@pp.inet.fi. Se on saatavana normaalisti myös kirjakaupoista.


Hyvä lukija!

Kiitos, että luit jutun. Tämä juttu on kirjoitettu kotiin tilattavaan lehteemme.

Jokainen tilaus vahvistaa toimituksemme resursseja kirjoittaa luotettavia uutisia ja juttuja verkkoon.

Tilaa nyt Kansan Uutiset. Edistät moniäänistä journalismia!

Tarjoushintaan kotiin kannettuna 30 €/3 kk + sähköinen digilehti 3 kuukaudeksi 4,90 €.