Lehtikuva/Martti Kainulainen

Oikeistokokoomuslainen, edellisen hallituksen oikeusministeri Antti Häkkänen näkee painajaisia tällä viikolla työnsä aloittavasta punavihreästä hallituksesta. Kokoomuksen mukaan hallitusohjelma on rakennettu hiekalle.

Häkkäsen mukaan työllisyysarviot ovat ilmaan puhalluksia. Työmarkkinat ohjailevat hallitusta, ja hallituksen kädet on sidottu ay-liikkeeseen ja kolmikantaan. Kaikkien painajaisten huipuksi tapahtui selvä askel vasempaan.

Häkkänen purki kitkeriä tuntojaan tällä viikolla Rinteen hallitusohjelmasta Ylen A-studiossa. Kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon haastajaksi tituleerattu Häkkänen näyttää kilpailevan kansanedustaja Ben Zyskowiczin kanssa ärhäkkyydessä.

Hallitustunnustelujen aikaan osa kokoomuslaisista veljeili perussuomalaisten suuntaan.

Kokoomukselle oppositio on katkera pala. Perussuomalaiset hyökkäävät isoimpana oppositiopuolueena laitaoikealta hallitusta vastaan. Väliä ei ole, ovatko asiat ja argumentit kohdillaan. Puolue pelottelee ja vähättelee vastustajiensa agendaa, kuten ilmastonmuutosta.

Tässä röykytyksessä kokoomus voi siirtyä häkkäsläisittäin oikealle. Tiukan talouskurin ja oikeistolaisen sosiaali- ja työllisyyspolitiikan otteen koveneminen ajoi puolueen oppositioon.

ILMOITUS

Kokoomus on vedenjakajalla. Jyräävätkö puolueen konservatiivit liberaalit ja kovia markkina-arvoja kannattavat sosiaalisiiven? Myös perussuomalaisten leipälaji, kova maahanmuuttopolitiikka, jakaa puoluetta.

Osalle kokoomuslaisia käy perussuomalaisten kova maahanmuuttopolitiikka. Hallitustunnustelujen aikaan osa kokoomuslaisista veljeili perussuomalaisten suuntaan. Ilmastonmuutoksen torjunnassa kokoomus tuskin lähtee perussuomalaisten kelkkaan.

Maltillinen Orpo istuu huonosti räyhäopposition keulakuvaksi. Neljä vuotta on nykymenossa pitkä. Jää nähtäväksi, kuinka monta vuotta Orpo kestää.

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi 142eur

Tarjous uusille kestotilaajille!

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi nyt vain 142€ – säästä 20 euroa.
Voit maksaa tilauksesi 3, 6 tai 12 kuukauden erissä. Kestotilaajana saat lukuoikeuden myös digilehteen.
Tarjous uusille kestotilaajille on voimassa 18.4. saakka.

Tilaa tästä!