Lehtikuva/Roni Rekomaa

Vihreät yksimielisesti hallitukseen menon kannalla.

Vihreät päätti myöhään tiistai-iltaan venyneessä kokouksessaan osallistua Antti Rinteen hallitukseen. Vihreiden puoluevaltuuskunnan ja eduskuntaryhmän yhteiskokous hyväksyi yksimielisesti neuvottelutuloksen hallitusohjelmasta.

Kokous valitsi myös vihreiden ministerit. Ulkoministeriksi nousee nykyinen puheenjohtaja Pekka Haavisto ja sisäministeriksi uudeksi puheenjohtajaksi nouseva Maria Ohisalo. Eduskuntaryhmän puheenjohtajasta Krista Mikkosesta tulee ympäristö- ja ilmastoministeri.

Pekka Haaviston mukaan hallitusohjelma antaa vahvan pohjan Suomen suunnan kääntämiselle.

– Olen tyytyväinen siihen, että saimme viiden puolueen kesken yhdessä sovittua kunnianhimoisesta ohjelmasta, joka torjuu ilmastonmuutosta oikeudenmukaiseksi, panostaa merkittävästi koulutukseen ja parantaa heikoimmassa asemassa olevien tilannetta, Haavisto sanoo.

Harakasta työministeri

SDP valitsi omat ministerinsä aiemmin tiistaina. Pääministeriksi nousee luonnollisesti puolueen puheenjohtaja Antti Rinne.

ILMOITUS

Muut demariministerit ovat:

Eurooppaministeriksi nousee Tytti Tuppurainen, joka on toiminut suuren valiokunnan varapuheenjohtajana.

Sirpa Paaterosta tulee kunta- ja omistajaohjausministeri. Hän on toiminut aiemmin kehitysministerinä. Paatero on SDP:n puoluevaltuuston puheenjohtaja.

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeriksi nousee SDP:n varapuheenjohtaja Ville Skinnari.

Uusi perhe- ja peruspalveluministeri on viime kauden sote-valiokunnan puheenjohtaja Krista Kiuru. Hän on aiemmin toiminut asunto- ja viestintäministerinä, opetusministerinä sekä opetus- ja viestintäministerinä.

Liikenne- ja viestintäministeri on SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marin.

Valtiovarainvaliokunnan puheenjohtaja Timo Harakka saa työministerin salkun.

Vasemmistoliitto ja keskusta päättävät hallitukseen osallistumisesta ja ministereistä tänään.