Lehtikuva/Roni Rekomaa

Pääministeri Antti Rinteen hallitukseen tulee 19 ministeriä.

Vasemmistoliitto saa tulevaan hallitukseen kaksi ministeriä, jos puolue siihen lopulta lähtee. Viiden puolueen hallitukseen tulee kaikkiaan 19 ministeriä.

Puolueet ovat sopineet, että vasemmistoliitolle tulee opetusministerin ja sosiaali- ja terveysministerin salkku.

Pääministeripuolue SDP saa seitsemän ministeriä. Pääministerin lisäksi demareilta tulee eurooppaministeri, kunta- ja omistajaohjausministeri, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri, perhe- ja peruspalveluministeri, liikenneministeri ja työministeri.

Keskusta saa viisi salkkua. Heidän ministerinsä ovat valtiovarainministeri, tiede- ja kulttuuriministeri, elinkeinoministeri, puolustusministeri ja maa- ja metsätalousministeri.

Vihreille tulee kolme ministerisalkkua, jotka ovat ulkoministerin, ympäristö- ja ilmastoministerin sekä sisäasianministeri.

ILMOITUS

RKP saa vasemmistoliiton tavoin kaksi salkkua. Oikeusministerin lisäksi puolueelle tulee pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministerin paikka.

Vasemmistoliitto järjestää hallitukseen osallistumisesta neuvoa-antavan jäsenäänestyksen. Se alkaa maanantaina kello 15 ja päättyy tiistaina kello 23.59.

Lopullisen päätöksen hallitukseen osallistumisesta tekee vasemmistoliiton puoluevaltuusto ja eduskuntaryhmä yhteisessä kokouksessaan.

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi 142eur

Tarjous uusille kestotilaajille!

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi nyt vain 142€ – säästä 20 euroa.
Voit maksaa tilauksesi 3, 6 tai 12 kuukauden erissä. Kestotilaajana saat lukuoikeuden myös digilehteen.
Tarjous uusille kestotilaajille on voimassa 18.4. saakka.

Tilaa tästä!