Sexpon neuvontapuhelin palvelee lapsikohteisen seksuaalisuuden kysymyksissä kesän ajan.

SeriE-hanke järjestää kesällä yhteistyössä Sexpon neuvontapalvelun kanssa puhelinpäivystyksen henkilöille, jotka ovat huolissaan omasta tai läheisensä lapsiin kohdistuvasta seksuaalisesta mieltymyksestä. Puhelimeen vastaa koulutettu seksuaaliterapeutti, joka on erikoistunut lapsikohteisen seksuaalisuuden kysymyksiin.

Sexpon ja Kriminaalihuollon tukisäätiön yhteisessä SeriE-hankkeessa pyritään ennaltaehkäisemään lapsiin kohdistuvia seksuaalirikoksia tarjoamalla tukea henkilöille, jotka ovat huolissaan lapsiin kohdistuvista seksuaalisista mieltymyksistään. Hankkeella on STEA:n rahoitus vuoden 2020 loppuun asti.

Aina kiellettyä

Kaikki lapsista seksuaalisesti kiinnostuneet ihmiset eivät toteuta mieltymystään.

Hankkeen tuottamissa artikkeleissa kerrotaan muun muassa, että seksuaaliset teot ja tekojen yritykset lapsen kanssa ovat aina kiellettyjä.

Kiellettyjä tekoja ovat esimerkiksi chattailu lapsen kanssa seksiin liittyvistä asioita tai muut seksuaaliset teot lapsen kanssa. Fantasiointi voi johtaa myös laittoman lasten seksuaalista riistoa ja kaltoinkohtelua todistavan materiaalin katsomiseen. Tällaisen materiaalin hallussapito ja levittäminen on Suomen lainsäädännön vastaista.

Artikkeleissa muistutetaan, että kaikki lapsista seksuaalisesti kiinnostuneet ihmiset eivät toteuta seksuaalista mieltymystään. Lisäksi lapsiin kohdistuneiden seksuaalirikosten tekijöistä vain noin puolet tuntee ensisijaisesti lapsiin seksuaalista kiinnostusta. Muilla kyse voi olla esimerkiksi tunteiden ja käyttäytymisen säätelyn ongelmista.

ILMOITUS

– Vaikka mieltymystään ei pystyisikään muuttamaan, sen kanssa pystyy elämään vahingoittamatta muita, artikkeleissa todetaan.

SeriE-hanke on tuottanut tietoartikkelit Nuortenlinkkiin ja Päihdelinkkiin.

Kesällä keskiviikkoisin

Neuvontapuhelin päivystää numerossa 050 472 4257. Lapsikohteinen seksuaalisuus -päivystys pidetään joka keskiviikko kello 9-10. Päivystys aloittaa 5. kesäkuuta ja jatkuu 14. elokuuta asti.

Kysyntä hankkeessa tehdylle asiakastyölle on ollut suurta, mistä johtuen hankkeessa pystytään ottamaan vastaan uusia asiakkaita vasta syyskuussa 2019.

Sexpo on vuonna 1969 perustettu seksuaalisuuden ja ihmissuhteiden asiantuntijajärjestö.

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi 142eur

Tarjous uusille kestotilaajille!

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi nyt vain 142€ – säästä 20 euroa.
Voit maksaa tilauksesi 3, 6 tai 12 kuukauden erissä. Kestotilaajana saat lukuoikeuden myös digilehteen.
Tarjous uusille kestotilaajille on voimassa 18.4. saakka.

Tilaa tästä!