Lehtikuva/Vesa Moilanen

Varsinais-Suomen Vasemmistoliitto vaatii, että epäoikeudenmukainen aktiivimalli on kumottava hallitusohjelmaneuvotteluissa

Varsinais-Suomen Vasemmistoliitto vaatii tulevan hallitukselta panoksia työllisyyttä parantaviin palveluihin. Tukea halutaan henkilökohtaiseen ja hyvin resursoituun uraneuvontaan sekä työttömien mahdollisuuteen uudelleen kouluttautua.

”75 prosentin työllisyystavoitetta ei saavuteta kepillä, vaan hyvin toimivilla palveluilla ja panostamalla kansalaisten osaamistasoon”, toteaa järjestö, ja muistuttaa, että näiden palveluiden puolesta ihmiset ovat myös äänestäneet eduskuntavaaleissa.

Varsinais-Suomen Vasemmistoliitto muistuttaa, että tutkimusten mukaan aktiivimalli on lisännyt ihmisten toimeentulotuen tarvetta ja sen vaikutus työllisyyteen on ollut olematon.

Työ- ja elinkeinoministeriön toukokuussa julkaiseman väliraportin mukaan jopa joka kolmas TE-toimistojen työntekijöistä arvioi, ettei aktiivimalli paranna yhdenkään työttömän työllistymistä.

Se ei myöskään TE-toimistojen mukaan auta työnantajia löytämään tarpeisiinsa sopivaa työvoimaa. Aktiivimalli rankaisee yksilöä yhteiskunnan ongelmista.